Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. augusztus. 15., szerda

Rosenball 2014 – “Love will save the Day!”

4Az idei Rosenball Hollywood világát varászolta egy estére a Palais Auerspergbe, az idei mottó: “Love will save the Day!” A 23.dik alkalommal megrendezett Rosenball a nagy Hollywoodi mozik világát idézte meg, melyet idén is számos országból érkező vendégek tiszteltek meg. Együtt élvezték a bál résztvevői a híres mozik világát, a fantasztikusan átvarázsolt Palais Auersperg hangulatát, a szebbnél szebb és ötletesebb kosztümöket. A bál idén is teljesen kiárusított volt, a vendégsereg egészen reggelig táncolt a  különböző ritmusokra és DJ-k setjeire, mint az egyik sztár DJ, Steven Redant /Barcelona/ programjára.

Jimm3y Sommerville, az egykori Bronksi Beat, Communards méltán népszerű és ma is sikeres énekes koncertjével indult az idei bál, olyan fantasztikus slágerekkel mint a “Don´t Leave Me This Way”, ” Can´t Take My Eyes Off You” vagy a “Read My Lips” és a “To Love Somebody”. A több mint félórás koncert hatalmas sikert aratott, kellően befütötte a hangulatot a Rosenballon. Az osztrák énekesnő, Conchita Wurst, fellépése is sikert aratott, fél 3 magasságában prezentálta magát Conchita, aki Ausztriában nagy népszerűségnek örvend. Idén Koppenhágában ő fogja képviselni Ausztriat az Euróvíziós Dalversenyen. Az osztrák hírességek közül mint minden évben együtt élvezték a Rosenball forgatagát: Sonja Kirchberger szinésznő, Thomas Glavinic Bestseller szerző, Lena Hoschek divattervező, Thomas Kirchgrabner és Andreas Enzenhofer designerek.

2A bál témájához illően – mint minden évben a Bécsi Operabál utánStefan Ruzowitzky Oscar-díjas filmrendező is megtisztelte a bált, mint ahogy az ORF, az osztrák közszolgálati televízió moderátora és szinész, rendező Alfons Haider is. Alfonsról annyit érdemes megemlíteni, hogy már évek óta előben közvetíti a Bécsi Operabál megnyitóját az ORF-n, majd miután végzett, tradicionálisan a Rosenballon ünnepli tovább az estét. Az idei Rosenball díszvendégeként köszönthették újra, Gery Keszlert, a Life Ball főszervezőjét is. Az említett hírességeken kívül még számos operabáli vendég folytatta az ünnepi estét és éjszakát a Rosenballon. A Miss Candy védnöksége alatt álló Rosenball csak éjfélkor kezdődik, így szinte magát adja a lehetőség, hogy afterpartyként szolgáljon a Bécsi Operabál vendégei számára. Szemléletesen úgy kell elképzelni, hogy úgy hajnali 2 óra magasságában, egyre több vendég lett frackban és nagyestélyi báli ruhában, ők mind az Operabálról érkeztek.

Az est házigazdája Miss Candy limuzinnel való megérkezésével kezdődött a bál, reflektorok és kamerák keresztüzében vonult be, Sonja Kirchberger szinésznő kiséretében. A bált a “Les Schuh Schuh” formáció tánca nyitotta meg. A klasszikus “Alles Walzer!” után a teret a bál vendégei vehették át és megkezdődhetett az igazi báli forgatag.

5Miss Candy tradicionális show programja idén Whitney Houston “Love Will Save The Day” című slágerére épült, rendkívül látványos és érzelmileg elragadó fellépés volt. A koreográfia tökéletessége mellett, a show hangulatához Tini Kainrath háttérénekesnő is hozzájárult. Premierjét ünnepelte a forgószínpad is, melynek köszönhetően öt különböző nagy hollywoodi klasszikus film kulisszái elevenedtek meg, mint Federico Fellini “La Dolce Vita”-jából a repülős jelenet.

“A Concept Solutions egyedülálló technikai segítségnyújtása és kooperációja nélkül elképzelhetetlen lenne a Rosenball, melynek köszönhetően igazi vizuális varázslat valósulhatott meg.” – mondott köszönetett Miss Candy. 40 Tonna felszerelést 15 kamion szállította a helyszínre, 10 km kábel került bevetésre és 30 Plasma képernyőt installáltak, 100.000 Watt zenei teljesítmény bíztosította a megfelelő hangzást, mindezt csak a Rosenball egyedülálló hangulatáért.1

A bál utolsó hivatalos programjaként, hagyományosan a  “Starqueen of HEAVEN” verseny került megrendezésre. A verseny során a hozzáéertő zsűri a legkreatívabb és ötletesebb kosztümöket díjjazta. A legjobb kosztüm birtokosa, fődíjként a Radio Energy Ausztria jóvóltából, 2.500 € értékben 2 jegyet nyert a Cannesban idén decemberben megrendezésre kerülő “NRJ Music Awards”-ra.

A HEAVEN diszkó termében 42Below vezetésével, a rezidens Herb! mellett a nemzetközileg is elismert sztár DJ-Steven Redant, Barcelonából hozta lázba a bál bulizó közönségét.

A 23. Rosenballt a szervezők a tragikus hirtelenséggel elhunyt Lynne Kieran emlékének szentelték.

© www.rosenball.eu

cover 1

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*