Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 23., hétfő

Bevetésre készen az Elnökség Tudósítói!

Szerző:
2011. január 1.
ROVAT: Projekthírek

20 fős tudósítói csapatunk készen áll a magyar EU-elnökség történései, eseményei kapcsán és nagy várakozásokkal tekint 2011 elé. A középiskolás és egyetemista korosztályt felölelő csapatunk az egész első félév alatt nyomon követi az elnökséget. Saját cikkekkel, interjúkkal jelenítjük meg a fiatalok, azaz saját magunk véleményét, meglátását.

Önkéntes tudósítóként csapattagjaink az Európai Újságírók Szövetségének – EJ teljes jogú tagjai, így hivatalos eseményekre is akkreditációt szerezhetnek. Elnökség Tudósítói csapatunk teljes taglistája elérhető a Tudósítók almenüben.

A tudósítói feladatot mindenki önkéntes munkában végzi. Tudósítóink munkáját segítendő neves szakértők és média képviselők bevonásával két képzési hétvégét is tartunk 2011. január-február hónapokban. A fiatal tudósítói csapat vezetője, a projekt koordinátora Szabados Viktor, aki a brüsszeli székhelyű Európai Ifjúsági Fórum – YFJ magyar EU-elnökségi összekötője. Viktor a tudósítós projekt mellett több ifjúsági kezdeményezés elindítója, mint például az Elnökség Emberei középiskolai elnökségi program, valamint a VG EU Blogjának is szerkesztője.

A fiatalokhoz bárki csatlakozhat, aki egy cikket, tudósítást ír valamilyen saját maga által választott elnökségi témában és elküldi az Elnökség Tudósítóinak.

A magyar EU-elnökség hivatalos weboldala, információk és naptár: www.eutrio.hu, www.eu2011.hu

Az Elnökség Tudósítói projekt az Európai Bizottság támogatásával valósul meg, a Fiatalok Lendületben Program 1.2 alpogramja keretében.

Projektgazda: Felsőoktatási Diákszervezetek Egyesülete – FDE.hu
Projekt ötletgazda és projekt koordinátor: Szabados Viktor szabados.viktor @ fde.hu

MTI sajtóközlemény 2011.02.14.

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*