Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. augusztus. 17., péntek

Csetelj az elnökségi magyar-lengyel online váltóban

Szerző:
2011. június 15.
ROVAT: Projekthírek

Az Elnökség Tudósítói program lengyel civilszervezettel online fesztivált szervez 2011. június 17-én délelött és napközben a magyar és lengyel elnökségek közti váltó jegyében. Lengyel és magyar fiatalok csetelhetnek majd az EU-elnökség különböző szempontjairól valamint az Elnökség Emberei magyar EU-elnökségi legjobb gyakorlat tapasztalatairól.

A varsói Állampolgári Nevelés Központja (CEO) egész Lengyelországban számos programot és kezdeményezést támogat az Elnökség Fiatal Aktivistái projekt keretében. Több ezer lengyel általános- és középiskolás diák vett már részt február óta a 2011. júlus 1-jével kezdődő lengyel EU-elnökségi civil felkészülésben. A fiatalok elnökségi témákból készülnek fel és adnak elő társaiknak, játékokat szerveznek és blogok és online felületeken keresztül is terjesztik a releváns információkat.

A magyar EU-elnökség kapcsán az Elnökség Tudósítói az online fesztivál partnere. A tudósítói programban részt vevő 25 fiatal 2010. december 31. óta tudósít különböző elnökségi eseményekről, rendezvényekről és ír cikkeket EU-s témákban. Mindannyiuk újságírói igazolvánnyal rendelkezik, ami lehetővé teszi a hivatalos sajtóakkreditációjukat is. A program az Európai Ifjúsági Hét budapesti zárónapján mutatkozott be kategóriájában legjobb gyakorlatként, a programot az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben Programja támogatja.

2011. június 17-én 10.30-11.30 között online csetelésre lesz lehetőség a lengyel fiatalokkal. Az Elnökség Emberei projekt bemutatója is részét képezi a fesztiválnak, amely a magyar EU-elnökség legjobb gyakorlata az európai témák iskolai közvetítése kapcsán.

Ezt követően 11:30-14:00 között pedig a PREZI használatával virtuális magyar-lengyel prezentáció készítés folyik majd. A prezentáció címe a 2011 – A magyar és lengyel elnökség éve címet viseli majd és bárki hozzáteheti azt, amit ezzel kapcsolatban szívesen megosztana. Ehhez egy online regisztráció is szükséges.

A következő lengyel-dán-ciprusi trió egyébként szakít a spanyol-belga-magyar elnökség, az együttműködést kifelé is mutató gyakorlatával, amelyben a közös trió program mellett a trió logó, a triós webcímék is fontos helyet kaptak.

A részvétellel kapcsolatos aktuális információk június 17-én az Elnökség Tudósítói facebook oldalán lesznek elérhetőek. Facebook esemény link.

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*