Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 23., hétfő

Bemutatkozott a dán EU-elnökség

Megbízható Európa, dinamikus Európa, zöld Európa és biztonságos Európa – így mutatta be Mads Sandau-Jensen, a magyarországi dán nagykövet a dán EU-elnökség prioritási területeit a Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Ahhoz, hogy a megbízható, dinamikus, zöld és biztonságos Európa megvalósulhasson a jövő generációjára, vagyis ránk is szükség van. Ezért a dán elnökség nagy hangsúlyt fektet az oktatás és a fiatalok témakörnek. Az Elnökség Tudósítói a zöld Európa jelszavához is illeszkedve saját zöld pólóval lepte meg Sandau-Jensen nagykövet úrat és munkatársait. A nagykövet úr gratulált az önkéntes tudósítói munkához és bátorította a fiatalokat, hogy kövessék figyelemmel a következő félév munkáját is.

A következő félév során ezen a témakörön belül a gazdasági válság és az euróválság hatására a dánok az oktatás és a munkaerőpiac kapcsolatával fognak foglalkozni. Ennek értelmében kiemelt feladatnak tekintik a fiatal generáció elhelyezkedési lehetőségeinek a javítását, valamint az erre a korosztályra is jellemző magas munkanélküliségi ráta csökkentését, megszüntetését. Ezen kívül fontosnak tartják még az uniós tagállamok közötti oktatási mobilitás növelését, valamint a szakképzések fejlesztését.

A dán EU-elnökség célja egy olyan oktatási program elfogadása, amely a tanulók és tanárok közötti mobilitásra, az oktatási intézmények közötti, valamint az oktatási intézmények és a munkaerőpiac közötti együttműködésre koncentrál. A dán EU-elnökség hivatalos weblapján folyamatos hírek és részletek érhetők el: http://eu2012.dk/en, a nagykövetség honlapjukon pedig folyamatosan tájékoztat az itthoni is élvezhető dán kulturális programokról.

A dán nagykövet ismertette,  hogy mi alkotja pontosan a négy fő prioritási területet, amit legjobban ez a videó foglal össze:

A magyarországi lengyel nagykövet, Roman Kowalski azzal kezdte a beszédét, hogy ugyan a férfi kézilabda Európa-bajnokságon a lengyelek legyőzték a dánokat, azonban reméli ez nem lesz hatással a két ország kapcsolatára. Ezután azt is  elárulta, hogy örül, hogy Dánia kapta meg 2012. január 1-június 30 között az Európai Unió Tanácsának elnökségi posztját, mivel a két ország jó kapcsolatokat ápol egymással. A lengyel nagykövet megemlítette az általuk elért sikereket, majd gratulált a dánoknak az elnökséghez és sok sikert kívánt nekik.

A dán nagykövet köszöntötte az Elnökség Tudósítóit is, amelyet nemsokára olvashattok a honlapon is.

A cikket írta: Fülep Ágnes, Sóti Anett
A fényképeket készítette: Szabados Viktor

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*