Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 23., hétfő

Az Európai Ifjúsági Hét brüsszeli tudósítója az Elnökség Tudósítói csapattagja

Az Elnökség Tudósítói csapat fiatal önkéntes tudósítója, Pável Luca az Európai Ifjúsági Hét brüsszeli és antwerpeni rendezvényeiről tudósíthat. 2011. május 15-21. között kerül megrendezésre az ötödik Európai Ifjúsági Hét, amely az Európai Bizottság fiataloknak szoló programjában résztvevő 33 európai országban valósul meg. A Fiatalok Lendületben Programban 2007 óta európai szinten 400.000 résztvevővel 20.000 projekt valósult meg. Az Elnökség Tudósítói program is egyike ezeknek a projekteknek, amely keretén belül 25 fiatal tudósít a magyar EU-elnökség teljes féléve során. Az Európai Ifjúsági Hét budapesti zárórendezvényen 2011. május 21-én a Millenárison 10.30-tól Pável Luca személyesen is beszámol a nemzetközi tudósítói csapatban átélt élményeiről valamint az Elnökség Tudósítói program is bemutatkozik.

“Nagy lehetőség számomra, hogy én képviselhetem a magyar fiatalokat a nemzetközi tudósítói csapatban. Minden tagállamból egy-egy fiatal tudósíthat a brüsszeli és antwerpeni hivatalos eseményekről. Többek között az Európai Bizottság elnökével, José Manuel Barrosoval és további biztosokkal is találkozunk, így Andor László foglalkoztatásért felelős biztossal és Androulla Vassiliou oktatásért, kultúráért és ifjúságért felelős biztos asszonnyal.”

Az Európai Ifjúsági Hét egyik kiemelt témája a fiatalok és a döntéshozók között európai szinten zajló társadalmi párbeszéd, az úgynevezett strukturált párbeszéd. A spanyol-belga-magyar Trió alatt véghezvitt párbeszéd témája a fiatalok foglalkoztatása volt ennek eredményeit a nemzeti munkacsoportok jelenleg Brüsszelben értékelik. A magyar EU-elnökség vezetésével 2011. május 19-én pedig Soltész Miklós államtitkár elnökletével az Európai Tanács ülésén elfogadja majd a strukturált párbeszéddel és a fiatalok részvételével foglalkozó tanácsi dokumentumokat.

Természetesen hazai rendezvények is lesznek szép számban szerte az országban. 2011. május 18-án például a Parlamenti Ifjúsági Napon több száz fiatal népesíti be az Országházat, találkozhatnak majd hazai és Európai Parlamenti képviselőkkel is.

Az Európai Ifjúsági Hét programja elérhető a http://www.youthweek.eu/ weboldalon.

Pável Luca személyes profilja a főoldalon belül a Magyarország címszó alatt érhető el http://www.youthweek.eu/eyw-in-your-country/hungary/, valamint az Elnökség Tudósítói program weboldalán http://elnoksegtudositoi.eu

A magyar rendezvények és programok a Mobilitás weboldalán érhető el, amely a Fiatalok Lendületben Program hazai koordinátora. http://mobilitas.hu/ifjusagihet

megjelent továbbá: Eurodesk.hu 2011.05.17., Mobilitas.hu 2011.05.17.

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*