Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 23., hétfő

Te melyik EU-val szomszédos ország fiataljaival működnél együtt? – felhívás

Szerző:
2011. július 21.
ROVAT: Oktatás, Ifjúság, Kultúra és Sport

Te melyik EU-val (Magyarország több határa is EU-s külsö határ) szomszédos ország fiataljaival működnél/müködtél együtt. Mi lehet az akadálya, milyen tapasztalataid vannak? Mondd el nekünk és vedd ki a részed az uniós szintű ajánlások megfogalmazásában (vízum, pályázati lehetőségek stb.)!

Strukturált párbeszéd a fiatalok és a világ témájában
határidő: 2011 augusztus 1.
http://ikkor.eu/?q=strukturalt-parbeszed-kerdoiv

A spanyol-belga-magyar EU-elnökségi trió alatt 2010. januárjával az ifjúsági területen egy új és állandó párbeszéd indult a fiatalok és a döntéshozók között. Ezt strukturált párbeszédnek hívjuk, amelyet minden EU tagállamban egy saját munkacsoport felügyel (http://mobilitas.hu/euelnokseg/strukturaltparbeszed). A magyar EU-elnökség alatt a trió prioritása, a fiatalok foglalkoztatása témájában folytatott konzultációk eredményei konkrét EU tanácsi állásfoglalásokban kaptak helyet.

A 2011. júliusával induló lengyel-dán-ciprusi EU-elnökségi trió prioritása a fiatalok részvétele, ezen belül a lengyel elnökség a fiatalok és a világ témakörére, azon belül is a Keleti Partnerség országaira koncentrál. A mostani kérdőív azt a célt szolgálja, hogy a 2011. szeptemberi, varsói EU Ifjúsági Konferencián a fiatalok tapasztalatai, ezen belül a magyar fiatalok véleménye alapján konkrét uniós ajánlások szülessenek ebben a témában (együttműködés lehetőségei, akádályai, tapasztalatok).

2011. július – 2012 december trió elnökség prioritásai az ifjúsági területen
Lengyelország: A fiatalok és a világ
Dánia: Kreativitás és innováció
Ciprus: Részvétel és társadalmi befogadás

A magyar EU-elnökséggel zárult fiatalok foglalkoztatását érintő folyamatokról és eredményekről az angol nyelvű elnökségi hírlevelekben többet tudhatsz meg:
www.aegee-budapest.hu
2011. február
2011. május

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*