Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 20., péntek

Te is voltál már gyakornok? Oszd meg tapasztalataidat!

Az Európai Ifjúsági Fórum (www.youthforum.org) több partner szervezettel együtt arra vállalkozik, hogy felmérje a gyakornokok helyzetét Európában. Magyarországon az Európai Hallgatók Hálózatának Egyesülete (AEGEE-Budapest.hu) és a Felsőoktatási Diákszervezetek Egyesülete (FDE.hu) próbálja meg minél szélesebb körben bevonni a magyar fiatalokat a felmérésbe.

Egy gyakorlat hozzásegítheti a fiatalokat ahhoz, hogy első szakmai tapsztalatokra tegyenek szert, ami a későbbi elhelyezkedés szempontjából is fontos lehet. Mindenesetre az is előfordul, hogy a gyakorlatban részt vevő fiatallal a fizetett munkaerőt helyettesítik vagy olyan munkát végeztetnek vele, amelyik nincs összefüggésben a szakmai fejlődéssel. Annak érdekében, hogy szembe tudjunk nézni ezzel a jelenséggel és beazonosíhassuk a legfontosabb szempontokat az Európai Ifjúsági Fórum egy angol nyelvű, online felmérést kezdeményezett.

A felmérés eredménye alapján, a fiatalok tapasztalataira építve jobb gyakornoki helyek és körülmények mellett kívánunk kiállni. A felmérés különböző szempontokat vesz figyeleme, ezek például a gyakornoki helyekhez való hozzájutás, a mentoring, a pénzügyi javadalmazás és a későbbi álláslehetőségek. Ezenkívül a Gyakorlati helyek Európai Minőségi Chartája megalkotását is szorgalmazzuk.

Töltsd ki a rövid felmérést és szólj barátaidnak is!

Link: http://www.surveymonkey.com/s/Europe-Internships

A felhívás nyomtatható változatban is elérhető, terjeszthető 2xA5-ös méretben (A4).

Fiatalok.info – Felmérés a gyakornokok helyzete Európában

fotó: eu2011.mobilitas.hu

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*