Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 23., hétfő

Riksával az EFOTT-ra

Szerző:
2011. július 14.
ROVAT: Oktatás, Ifjúság, Kultúra és Sport | CÍMKÉK: , ,

Megérkezve a szolnoki vasútállomásra üdítő élmények várnak minden fesztivál látogatót. Gyakorlott EFOTT-osként elkezdtem keresni a fesztivál buszt. A buszmegállót hamar megtaláltam, a menetrend szerint viszont még jó fél órát kellett volna várnom, ami a hőségben nem a legszimpatikusabb. Megjártam a helyi közértet, gondoltam egy kis harapnivaló jó lesz még míg kiérek.

Jókor, jó időben. Alig érek vissza a megállóba máris 2 riksás fordult be a buszmegállóba és csak ennyit kérdeztek tőlünk, hogy “EFOTT-ra? Egy ingyen fúvarhoz mit szóltok?“. Erre a kérdésre egyszerű a válasz. Hát felpattantunk a kétszemélyes egy meghajtásos furgonra és célba vettük a tiszai gyalogos hídat.

Végig suhanva Szolnok belvárosán üdítő élmény a menetszélben kisebb forgalmi dugót is okozni, ami kicsit azt az érzést kelti az emberben, hogy ő vagy a mellette lévő utas a kínai császár. Igaz a riksa nem számít annyira ritkaságnak, de azért az utcáról is megnéznek minket. Hát előkaptam a közértben vett útravalót és elkezdtünk beszélgetni Marcival, aki a mi fogatunkat hajtotta.

Marci már több fesztivált végig dolgozott. Kérdésemre elmondta, hogy azért majd ő is fog bulizni, hiszen a riksázás 10 és 18 óra között érhető el alternatív közlekedési eszközként az EFOTT-on. Mivel hűségprogram, mobil csomagok és egyéb előnyök is beszállókártyaként szolgálnak természetesen Marci és társai ingyenesen szállítják a szerencsésebb EFOTT-osokat. De azért egy-két jó szóért vagy ahogy esetemben a közértben vett turó rudiért nagyon hálás tud lenni. Azt is megtudtam a sofőrömtől, hogy a riksa egy fél műszakban 3 liter vizet fogyaszt, ami ha belegondolunk tűrhető fogyasztás, persze azok akik fogathatjóként leizzadja ezt, másképp is gondolhatják. Marci nagyon segítőkész volt, fél pillanatra hátra fordulva elárulta azt is, hogy a háttámla rekeszében EFOTT programfüzetet is találunk, így már a riksán memorizálhatjuk a térképet, a különböző helyszíneket.

A kis méretű fesztivál kalaúzban újdonságok is szerepelnek. Ilyen például a középen található matricás oldalak. A hívj vissza, ne zavarj, én vagyok a mindennapi betevő matricák az ismerkedést is megkönnyítik és a fesztivál outfit-et is feljavíthatja a már megszokott EFOTT lábnyomon felül. Megérkezve a gyalogos hídhoz egy kellemes tiszai látkép fogad minket, a túlparton pedig jobbra a fürdő bejárat után máris ott van a fesztivál, amire idén is érdemes volt várni, az EFOTT.

Az Elnökség Tudósítóit az EFOTT-on az olvasók kedvence és a csapat 2 legaktívabb tudósítója Szabados Gábor és Igaz Máté képviseli, mint állandó fesztivál tudósítók. Érdemes őket keresni, beszámolni nekik és ha okos telefonnal a Qr-kód segítségével lájkolod is az oldalt (FDE civil sátor vagy a tudósítóknál) a nyár legjobb Elnökség Tudósítói kiegészítőkből is választhatsz.

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*