Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 20., péntek

Holnap kezdődik a VOLT! – EU elnökségünk hivatalos záróbulija! Pakolsz már?! :-)

…és ha majd, azt kérdezik tőled: – Na és ott VOLT.ál 2011-ben Sopronban? Mit fogsz majd kitalálni, hogy miért nem? Ne keress felesleges ál.kifogásokat…inkább pakolj! Mi ott leszünk és TE? Tegyél róla, hogy a VOLT ne csak volt legyen számodra, hanem LESZ is! Kétféle ember van: aki már járt a VOLT.on és aki még nem! Legyél az, aki már VOLT VOLT.ozni. VOLT.omiglan – VOLT.odiglan. Csak úgy élhetünk a Jelenben, ha ismerjük a VOLT.unkat is, amely segít a Jövő alakításában! Kis feszültség és magas VOLT?! – Te hány amperen működsz, töltsd fel az akksidat az idei VOLT.on! VOLT idén is VAN, immáron a 19. LESZ! 2011. június 29-július 2., Sopron www.sziget.hu/volt/

A VOLT mindig új, de ez nagyon más lesz, mint máskor. Sosem VOLT még ilyen, amikor Magyarország az EU soros elnökségét betöltő országként vendégül látta nemcsak egész Európát, de a világot is. Újra felkerültünk a térképre és ránk figyeltek hat hónapig. Ennek az egyszeri alkalomnak köszönhetően az idei VOLT is egyedi lesz és megismételhetetlen. A VOLT a magyar EU elnökség hivatalos záró bulijává alakul. VOLT szervezői ebből az apropóból igazán sokszínő programkínálatot állítottak össze, amely keretében 27 tagállam fesztiválozóinak részvételével Európa Kemping, Európa Színpad, European Gipsy Rocks! fesztivál, HungariKult kiállítás, Európa Konyha, Európa Sátor is várja a résztvevőket.

Az idei évben 19. alkalommal jelentkezı VOLT Fesztivál szervezői 2010-ben úgy döntöttek, megjelenésében és tartalmilag is megújul az idei VOLT. A helyszínnel kapcsolatos látványos fejlesztések mellett a programstruktúra is változik. Naponta több világsztár is megfordul június 29-től Sopronban. Sokak örömére fellép a My Chemical Romance, a Thirty Seconds to Mars, a Sum 41, Moby, a Pendulum, a Primus, a House of Pain, Paul Kalkbrenner, a The Ting Tings, Dub FX, a Nouvelle Vague, a Crookers és még nagyon sokan, megannyi helyszínen.

Az “új VOLT” mellé új főszponzor, a Magyar Telekom is társult. “A VOLT főszponzoraként sok szolgáltatással és számos meglepetéssel, többek között percalapú belépőjegy-vásárlási lehetőséggel, gyorsító sávval, játékokkal és természetesen mobil és vezetékes internetes szolgáltatásokkal várjuk a fesztiválózókat“ – mondta Liptay Gabriella, a Magyar Telekom marketingkommunikációs ágazatának vezetője.

Ahol Európát 1989-ben újraegyesítettük…most EU elnökként, újra vendégül látjuk

Az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége hivatalos záróbulijaként ezúttal a VOLT Fesztivál is Európa színeibe öltözik. Az Európa Kemping minden bizonnyal a legszínesebb “fesztivál a fesztiválban”. A szervezők 27 tagállamból több száz fesztiválozót hívtak meg Sopronba, a 18-25 év közötti fiatalok öt napon át a kemping területén laknak majd, őket magyar fiatalokból verbuválódott mentorok kalauzolják Sopronban és környékén, valamint a fesztiválon. A kivétel nélkül amatőr zenészekből álló meghívottak arra vállalkoztak, hogy az Európa Színpadon mutatnak majd be az országukra jellemzı zenei produkciókat, a VOLT utolsó napjára pedig egy közös gálamősort állítanak össze.

A VOLT nyitónapján – június 29-én – “European Gipsy Rocks!” címmel igazán neves hazai- és világsztár produkciók adnak koncertet, több színpadon. Fellép többek között Emir Kusturica és a no Smoking Orchestra (SRB), az Asian dub Foundation, a !DelaDap (A, Cz, H), a Figli Di Madre Ignota (I) a Lo’Jo (F), a Mahala Rai Banda (RO), a Gipsy.Cz (CZ), a Riva Starr (UK), valamint a Parno Graszt, a Romano Drom és a Szilvási Gipsy Folk Band.

Erre a négy és fél napra épül fel az Európa Konyha, ahol a kontinens gasztronómiai kínálatával igazán egyedülálló körülmények között találkozhatnak a résztvevők, a Magyar Konyhában pedig ismert magyar sztár séfek bográcsban készítenek ételeket.

A VOLT-on kerül először bemutatásra a “HungaryKult TOP 20” címre keresztelt kiállítás. Több tízezer fiatalt arra buzdítottak a VOLT szervezői, hogy ajánlásaikkal, szavazataikkal mondják el, milyennek látják ők Magyarországot, melyek azok a “fiatalos hungarikumok”, amelyek jól jellemzik 2011-ben hazánkat.
A teljes lista – a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával – csak a helyszínen lesz látható, de annyi már most tudható, hogy első helyen a pálinka végzett. Új, rendkívül tartalmas programkínálatú helyszín lesz az idei VOLT-on az Új Széchenyi Terv Sátor és az Európa Sátor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyszíne. Mindkét helyen naponta számos előadás, beszélgetés, filmvetítés résztvevői lehetnek a VOLT vendégei.

Szóval, azt hiszem elég sok indokot talál mindenki, hogy ellátogasson az idei VOLT fesztiválra, ami nagyon más lesz, mint a többi fesztivál. Röviden összefoglalva tehát: – aki nem járt még a VOLT.on itt a lehető legjobb alkalom; – aki single azért, hogy barátokat szerezzen; – aki házas, azért hogy egy kicsit felejtsen és feltöltödjön (hozd el a párod is, persze!); – aki nem ismeri az EU-t, az azért; – aki ismeri és szereti az EU-t, az meg azért; – aki szórakozni szeretne, az azért; – aki befejezte az egyetemi éveit, az azért; – aki még tanul, az azért; – aki soproni vén.diák, az azért; – aki jövőbeli diák, az azért; – aki még mindig bizonytalan, az azért; – aki tudja miért jön, az meg azért! Akkor találkozzunk Sopronban a VOLT, a Hűség és a Szabadság városában!

Forrás: VOLT, www.sziget.hu/volt/

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*