Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 20., péntek

Halló, a vonalban Prága! – Szólj bele!

Tudj meg többet az ifjúsági strukturált párbeszédről, pályázz a prágai képzésre!

Ha hallottál már a strukturált párbeszédről, legalább középfokon beszélsz angolul és már elmúltál 18 éves de még nem vagy 29 akkor Te vagy a mi emberünk!
Prágában 2012. november 1-4.
között a Cseh Nemzeti Gyermek és Ifúsági Tanács (CRDM) szervezésében egy kreatív szeminárium keretében most többet tudhatsz meg a fiatalokkal folytatott állandó párbeszédről, sőt részt vehetsz olyan kreatív feladatokban mint egy szóróanyag tervezése.

Az Európai Unió összes tagállamában nemzeti munkacsoportok koordinálják azt a munkát, ami félévente a soros EU-elnökségek alatt felméri és összegzi a fiatalok véleményét. Eddig olyan témákban születtek vélemenyek, javaslatok a döntéshozók bevonásával mint a fiatalok foglalkoztatása, a részvétel vagy a migráns hátterű fiatalok  integrációja.

Nézzd meg mit gondol pár magyar fiatal például erről a témaról.

2013 januárjától pedig az ír, litván és görög EU-elnökségek által meghatározott témákban folyik a munka, amibe aktívan Te is bekapcsolódhatsz. Az ír EU-elnökség alatt például az ifjúsági munka lesz a kérdések vezérfonala.

A prágai szeminárium alatt minden részt vevő partner nyelvén, így magyarul is egy szóróanyagot is készítünk, amely a hazai kommunikaciót, a fiatalok ilyen típusú részvételét segítheti.

A résztvevők útiköltségét Magyarországról 160 EUR-ig teljes mértékben visszatérítik a szeminárium után. A szemináriumnak semmilyen egyéb részvételi díja nincs és a szervezők biztosítják a szállást és ellátást is. Az 5 fős magyar csapat az Ifjúsági Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoport elnökével, Szabados Viktor vezetésével vesz részt a képzésen.

Vegyél részt a prágai szemináriumon! A jelentkezezéshez kérjük add meg a következő adatokat és válaszolj a kérdéseinkre:
Jelentkezés: 2012. október 24-ig folyamatosan!
Jelentkezés e-mailben: Szabados Viktor, vikszabados @ gmail.com
Kérjük önéletrajzodat is csatold a jelentkezéshez!

Kérdések:
Szerinted miért van jelentősége annak, hogy a fiatalok véleményüket közvetlenül be tudják csatornázni a döntéshozók felé mind országos mind EU-s szinten?

Önkénteskedtél-e bármilyen ifjúsági szervezet vagy kezdeményezés keretében? Melyek ezek?

Milyen formában tudnád a prágai képzés eredményeit saját közösséged körében vagy más akár online módon népszerüsíteni?

Részt tudnál-e venni a 2013 januárjában kezdődő első féléves ír EU-elnökséghez kapcsolódó ifjúsági konzultációkban (fordítás angol-magyar, magyar kérdőív terjesztése, interjúk, esetleg fókuszcsoport beszélgetések szervezése stb.)?

Info
Ifjúsági strukturált párbeszédről magyarul: www.facebook.com/szoljbele
Ifjúsági strukturált párbeszédről angolul: http://goo.gl/fimEz
Szervező: Cseh Nemzeti Gyermek és Ifúsági Tanács: www.crdm.cz/en/index.html
Magyarországi partner: Ifjúsági Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoport

A felhívás továbbá megjelent: Eurodesk és Mobilitás regionális irodai hálozaton keresztül

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*