Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 20., péntek

Fiatalok kirekesztve, fiatalon kirekesztve

A Nők Lapja 2013. Évszakok – Tél negyedéves magazinjában jelent meg Nádasi Eszter ifjúsági delegált írása. Eszter az ifjúsági strukturált párbeszéd részeként Magyaroszágot képviselve, nyílt pályázat alapján jutott ki társadalmi befogadás és kirekesztés témáját feldolgozó ír EU Ifjúsági Konferenciára. Az ír-litván-görög EU-elnökségi trió prioritásához kapcsolódóan Eszter egy hosszabb cikkben járja körül a fiatalok kirekesztettségének helyzetét és készített interjút többek között az ifjúsági párbeszédért az ír EU-elnökség végéig felelős Szabados Viktorral:

“A kirekesztés esetében nem csak az olyan okokat kell figyelembe venni, mint a fogyatékosság, a származás, a vallás vagy az egyéb meggyőződések. Minden olyan tényező számít, amely a fiatalok önállósodásakor vagy a különböző életszakaszokban nehézséget és megkülönböztetést okozhat számukra.”

és a CókMók közösségi gyerek táska ötletgazdájával, Kovács Borival:

“Az etnikai hovatartozás, a szegénység, az elzártság és az elmaradottság összeadódva olyan hátrányt okoznak, melyek a legtöbb esetben egy egész életen keresztül behozhatatlanok maradnak”.

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*