Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 20., péntek

Az Internet Mindenkié! Csatlakozz az Internetes kormányzás párbeszédhez itthon és világszinten is

Elgondolkoztál már azon, hogy milyen szerepe van az Internetnek az életedben? Hány órát töltesz online naponta? Hogy alakítja át a digitális állampolgárság a hagyományos párját? Korlátoznád-e az Internetet adott esetben vagy a szólásszabadság érvényesülése fontosabb? – Ne csak használjuk, beszéljünk is róla!

Az Internethez kapcsolódó kérdések társadalmi kérdések, ezért minden érintett és érdekelt bevonására szükség van. A fiatalok szerepe ebben kimagasló fontosságú, hiszen az Internet olyannyira az életük része, amelyre korábban nem volt példa. Ùgy gondoljuk, hogy az Internet mindenkié, ezért mindenkinek van beleszólása! Nemzetközi szervezeteknek, kormányzatnak, vállalatoknak, civilszervezeteknek, egyéb érdekképviseleteknek, egyéni felhasználókként a fiataloknak és minden más korosztálynak is!


Csatlakozz Te is a csoportunkhoz!

Az Intenet Mindenkié
www.facebook.com/groups/azinternetmindenkie

Ilyenek például az Internet és az emberi jogok, foglalkoztatás és az Internet, Internet mint emberi jog, annak szabalyozása, a szólásszabadság, gyűlöletbeszéd, digitális lábnyom, biztonság, digitális állampolgárság és így tovább. Egyszóval ne csak használjuk de beszéljünk is az Internetről és az ahhoz kapcsolodó témákról.

Magyarország eddig szervezett formában sem az európai sem a világszintű Internetes kormányzási fórumokon nem vett részt. Kapcsolódni szeretnénk a budapesti cyberspace konferencia fiatal magyar résztvevőivel és más érdeklődő  fiatallal létrehozott csoportunkkal az európai és a világszinten is zajló az Internetes kormányzás párbeszédhez, ezért a EuroDIG www.EuroDIG.org, az IGF www.intgovforum.org és a cyberspace konferenciákhoz is csatlakozunk.

Ezek a fórumok üdvözlik a kezdeményezésünket, amihez az első percben csatlakozott az Európai Parlament legfiatalabb képviselője is, Amelia Andersdotter aki a kibertér egyik leghitelesebb szakértője. Ezenkívül készülök Baku-ba is, ahol egy hét múlva a fenti témákról tartják az éves IGF 2012 világfórumot. A helyszín azért is érdekes, mert az európai fórumon pont egy azeri aktivistának a történetéről (pdf) adtam elő, akit egy időre lekapcsoltak a szervek. – fogalmaz Szabados Viktor, aki a 2012-es évben egy európai projekt magyar résztvevőjeként az EuroDIG fórumra is eljutott és az ENSZ egy hét múla kezdődő IGF 2012 világfórumán is képviseli a magyar fiatalokat.

A magyar kormány törvényjavaslatot készített az Internetes tartalmak büntető jogi korlátozásáról, de múlt héten az Europai Bizottság is ösztönözte az online tartalmak szűrését a szerencsejátékokra vonatkozóan. Ezek számos kérdést vetnek fel, amelyekről várjuk mindenki véleményét és párbeszédet szeretnénk folytatni.

Az ugyancsak világszintű cyberspace konferencia 2012 októberében Budapesten került megrendezésre, ahol értékes ajánlások születtek a fiatalok részéről:

Young people had a say at the Budapest Conference on Cyberspace 2012
http://elnoksegtudositoi.eu/rovatok/kulugyek/young-people-had-a-say-at-the-budapest-conference-on-cyberspace-2012/

további kapcsolódó cikkek, felhívások:
http://elnoksegtudositoi.eu/category/rovatok/internet/

Értékes és érdekes véleménycserét, vitákat és eredményeket eredményezhet mindez Magyarországon is, a fiatalok különösen fontos bevonása mellett. Az Internet Mindenkié csoport várja az érdeklődőket a nyílt kezdeményezés kapcsán.

Kapcsolat: Szabados Viktor, vikszabados @ gmail.com

www.facebook.com/groups/azinternetmindenkie

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*