Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. augusztus. 15., szerda

Google Ground: Budapesten nyílt Google tudásbázis

gground_logo

Budapesten a Józsefvárosban épített tudásbázist és oktatóközpontot a Google. A Google Groundot a magyarországi vállalkozások, startupok és diákok digitális versenyképességének fejlesztéséért hozták létre. Egy év alatt 3000-en vehetnek majd részt közel 150 tréningen, hogy elsajátítsák a digitális iparban szükséges tudást.

Szelei Szabolcs, a Google Magyarország marketingigazgatója szerint a világ 500 legnagyobb vállalatának átlagéletkora a hatvanas években 62 év volt, ma 18, 2025-re pedig 15 év lesz, ami azt jelenti, hogy az akkori legnagyobb vállalatok fele ma még nem is létezik, vagy éppen nemrég jött létre. Erre a jövőre kell felkészülni – tette hozzá.

06A világ legmenőbb munkahelye egyedülálló oktató- és rendezvényközpontot nyitott Budapesten a VIII.kerületi Nagytemplom utcában: A Google Ground bázisnak van Rubik-kocka asztala, legófala, titkos ajtaja, és szeretettel várja a tanulni vágyókat, akiknek megmutatják, mit és hogyan kell csinálni a digitális világban. A Ground egy önálló Google bázis, amely beágyazódva a legizgalmasabb városnegyedbe, helyszínül szolgál a kreatívoknak, online marketing ügynökségeknek, hazai KKV-knak és tanulni vágyó diákoknak, hogy elsajátítsák mindazt a tudást, ami a digitális talponmaradáshoz feltétlenül szükséges.

Magyarországot valamiért bírja a net. Ludek Motycka, a Google régiós marketing vezetője szerint egyenesen a vérünkben van az online. A sokat emlegetett Prezi (ppt helyett a menő eszköz, ha bármit mondanánk több embernek), a LogMeIn (beléphetünk fizikailag távolabbi gépekre) és a Ustream (videókat követhetünk a neten) Magyarországról induló startup sikersztorijai mellett ráadásul a számítógép, mint olyan, szintén tőlünk, magyaroktól jött. 11Pláne a Rubik kocka és a golyóstoll.

A Google Ground egy egyedülálló kezdeményezés a régióban, de még Európában is igazi ritkaságnak számít, amelynek Budapest 8. kerületében egy erre a célra átalakított épület ad otthont, a “Pál utcai fiúk” című regényből ismert Grund közvetlen szomszédságában. A helyszínén kiválasztását azzal indokolta a cég, hogy mindenképpen egy fiatalos és színes környezetbe akartak letelepedni, az pedig külön előny, hogy ez a város egyik legdinamikusabban fejlődő környéke.

Az épületben egy év alatt közel 150 ingyenes képzést fognak tartani, ezeken összesen közel 3000-en vehetnek részt. A részvétel egyrészt jelentkezés alapú lesz, másrészt meghívás útján is be lehet majd kerülni, de annak ellenére, hogy a képzéseket meghirdetik, azok nem lesznek teljesen nyitottak. 07A tanfolyamokon oktatnak majd például arról, hogyan lehet kihasználni az internet által elérhetővé vált lehetőségeket, vagy például arról, hogy hogyan kell vállalkozást fejleszteni. A program lehetővé teszi majd, hogy az itt tanulók a tanfolyamok végén a Google által kiállított minősítésben részesüljenek. Ennek feltétele például az elméleti és gyakorlati képzéseken való aktív részvétel, és az önálló munka.

Három területen nyújt segítséget a magyarországi vállalkozások, start up-ok és diákok digitális versenyképességének fejlesztéséért. A Google Akadémiák specifikus és minőségi képzést nyújtanak a Google partnereinek, ahol a pályakezdőknek, főiskolai és egyetemi hallgatóknak pedig félévente elméleti és gyakorlati oktatást biztosítanak. 10A Ground Gyakornoki Program keretében a legtehetségesebb résztvevők pedig szakmai gyakorlaton vehetnek részt a Google-nál. A Ground Stúdió pedig egy kompletten felszerelt videó stúdió, ahol partnereink megtanulhatják a minőségi videótartalmak előállításának fortélyait és még az elkészítésre is lehetőséget biztosít.

A Groundra egyrészt jelentkezés, másrészt meghívás alapján lehet majd kerülni. Meghirdetik az ingyenes képzéseket, de nem lesz 100 százalékig nyitott a dolog. A helyszín befogadóképessége véges, de bizonyos esetekben beülhetnek majd teljesen független érdeklődők is – mondta Szelei.

09

Forrás: Google Ground – http://www.googleground.hu/index

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*