Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. augusztus. 15., szerda

Welcome on board! – Danube Parlamentarian Floating Conference

Passau2013. május 20-25. között  került megrendezésre a „Danube Parlamentarian Floating Conference“ a Danube Competence Center és a GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH)  szervezésében.  A konferencia fővédnöke Martin Schulz az Európai Parlament elnöke volt, a meghívott vendégek pedig a Duna Régió Stratégia országaiból származó parlamenti képviselők, polgármesterek és érintett szakemberek voltak. Az eseménynek az elnevezéséhez méltóan egy dunai hajó adott otthont. A rendezvény résztvevői Passautól Belgrádig utaztak, hat napon keresztül, amelynek állomásai: Passau, Linz, Bécs, Pozsony, Budapest, Ilok, Belgrád.

A hivatalos program délután kettőkor kezdődött a hajó fedélzetén, ahol Jens Huwald, a „Tourism Organization of Bavaria“ igazgatója köszöntette a jelenlevőket.  Ezután egy gyalogos városnézés következett, a bajor város fontosabb turisztikai látványosságának megtekintésével, majd Jürgen Dupper, Passau polgármestere fogadta a városházán a Duna-menti országok delegációját.

Passau “A három folyó városa“, hiszen itt torkollik egymásba, a várost átszelő három folyó, a Duna, az Inn és az Ilz. Ennek a csodálatos képnek az óváros csücskében lehetünk a szemtanúi. A város több mint 50.000 fős lakosággal rendelkezik. Egyik leghíresebb látványossága az Üveg Múzeum, ahol több közéleti személyiség és politikus is megfordult, erre egy fényképekkel díszitett fal emlékeztet.

Ezután a program ismét a hajó fedélzetén folytatódott, ahol Andreas Scheuer a Német Szövetségi Közlekedési, Építési és Városfejlesztési Minisztérium államtitkára köszöntötte a konferencia résztvevőit. Majd pedig a MS River Art útnak indult, kezdetét vette a Danube Parlamentarian Floating Conference.

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*