Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 20., péntek

Mert tudósítónak lenni jó!

Bienvenue au Centre de Presse du Parlement Européen! Tegnap délután megérkezett az Elnökség Tudósítóinak két fős delegációja Strasbourgba, hiszen áprilisban ezen a héten itt ülésezik a Parlament. Szabados Viktor főszerkesztő társammal együtt ennek keretein belül az Európai Újságírók Egyesületének meghívására a német szekció szakmai programján vehetünk részt, amelyre szerdán és csütörtökön kerül majd sor.

Ma délután kezdődőtt el az EP plenáris ülése, amelyek az alábbi témák köré csoportosul:
• Ezekben a percekben is még zajlik az a vita, amely Catherine Ashton uniós külügyi főképviselő részvételével rendeztek meg. A fő téma: az EU fekete-tengeri stratégiája, a szíriai helyzet, a közelmúltbeli mali és mianmari fejlemények.
• II. Abdullah jordániai király fog holnap délben ünnepi beszédet mondani, legutóbb 2007-ben járt itt.
• Az emberi jogok kapcsán az autokrata rezsimek internetes cenzúrája áll a középpontban, erről szerdán szavaz az EP.
• A válságkezelésről és az adóelkerülés elleni küzdelemről vitáznak holnap a képviselők az Európai Bizottság elnökével José Manuel Barrosóval.
• Szintén szerdán kerül sor az uniós munkajogi helyzet megvitatására, amelynek apropója az a két javaslat, amelyet az Európai Bizottság a munkavállalók EU-n belüli, ideiglenes kiküldetéséről tettek közzé márciusban.
• Csütörtökön szavaz az EP arról az új megállapodásról, amely az uniós légi utasok adatainak az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériumával való megosztásáról szól.

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*