Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 20., péntek

Ha most nem foglalkozunk a fiatalokkal, jövőre már késő lesz – VIDEÓ interjú Gurmai Zitával

brussel.2013.05.30.-01Az Európai Fórum éves ifjúsági fesztiválja a YO!Fest nyílt meg ma délelőtt többek között egy olyan fórummal is, ahol a fiatalok részvételével foglalkoztak az Európai Parlament mindegyik frakciójának képviselőjét bevonva. Többek között dr. Gurmai Zitával az Európai Szocialista Frakció (PES) magyar képviselőjével valamint a legfiatalabb EP képviselővel, Amelia Andersdotter-rel.

A statisztikák azt mutatják, hogy a fiatalok kiabrándultak a politikai életből, nehezen motiválhatóak arra, hogy részt vegyenek a demokratikus szerveződésekben, hogy elmenjenek választani. Jövőre 2014-ben Európai Parlament-i választások lesznek, amely apropóján az Európai Ifjúsági Fórum a YO!Fest-en is kitüntetett  figyelmet szentel ennek a kérdésnek. Nem elhanyagolható, hogy immár másodszorra az EP brüsszeli székházánál rendezik meg ezt a fesztivált.

Élőben jelentkezünk Brüsszelből egy rövid videó interjúval Gurmai Zita EP képviselővel a vitához kapcsolódóan. Az interjúban szó esik az ifjúsági garanciára szánt szűkösnek tűnő 6 milliárd euróról (Youth Guarantee), a fiatalok helyzetéről és lehetőségeiről. A képviselő kiemelte, hogy ha most nem foglalkozunk a fiatalokkal, jövőre már késő lesz!

Este koncertek, valamint az EU Tanács elnöke, az Európai Bizottság elnöke is szólnak a fiatalokhoz a Youth League of Young Voters kezdeményezés és a YO!Fest kapcsán.

 

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*