Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. augusztus. 15., szerda

Rövid bejelentkezés az Európai Ifjúsági Hét brüsszeli konferenciájáról – videó

Szerző:
2013. május 29.
ROVAT: Európai Bizottság

brussel.2013.05.27.-02Az Európai Ifjúsági Hét 2013 Büsszelben az ifjúsági strukturált párbeszéddel foglalkozó konferenciájával kezdődött. A félévente soros EU-elnökségek irányításával lezajló párbeszédben a fiatalok elmondhatják véleményüket. A magyar nemzeti munkacsoportot Sóti Anett és Szabados Viktor képviseli a konferencián.

Az elöző Európai Ifjúsági Hét 2011 értékelő konferenciája óta ez az első lehetőség, hogy értékeljük és újragondoljuk a strukturált párbeszéd folyamatát. A nemzeti konzultációk alapján európai ajánlások születnek fiatalok és döntéshozók közös munkájában. Végül az ifjúságüggyel foglalkozó miniszterek közös EU-s ajánlást és összefoglalást adnak ki az eredményekkel kapcsolatban.

A mostani értékelés közben nagyon sok téma vetődött fel. A nemzeti munkacsoportok összetétele, a láthatóság és nyomonkövetés és a párbeszéd kiszélesítése témái köré épült fel 3 munkacsoport. Több vitás pont is előkerült. Jelenlegi rövid cikkünkkel csak bejelentkezünk a konferencia záró plenárisáról, videó üzenettel is.

0187

2013. június 1-én az Európa Pontban személyesen is beszámolunk a brüsszeli eseményekről, találkozzunk szombaton!

Több tudósítás hamarosan és folyamatosan elérhető a Szólj bele! a nemzeti munkacsoport oldalán is.

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*