Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 23., hétfő

„Welcome to Budapest!” – indul az EU Ifjúsági Konferencia

Több száz fiatal és döntéshozó érkezett Budapestre az EU Youth Conference and DG Meeting, azaz az EU Ifjúsági Konferencia és Főigazgatói Értekezletre.

A rendezvényre, amely 2011. március 1-4. között tart, európai uniós ifjúsági tanácsokból és nemzetközi ifjúsági szervezetekből, valamint Kínából is érkeztek fiatalok. Őket és a főigazgatókat is önkéntes csapatunk várta a ferihegyi reptéren reggel 9 órától. A reptérről egyenesen a Hotelbe szállítottuk a közel 250 résztvevőt, akik már a buszon megkezdték az ismerkedést.

Nem is csoda, hiszen maga a rendezvény és a strukturált párbeszéd a fiatalokkal az együttműködésre épül. A spanyol-belga-magyar trió elnökség utolsó ilyen konferenciája a fiatalok foglalkoztatásáról szóló záró dokumentum elkészítésére koncentrál. A nemzeti konzultációk és a konferencia résztvevőinek együttes munkája nyomán áll össze a javaslat. Az eredményt a magyar uniós elnökség időszaka alatt az ifjúsági ügyekért felelős Miniszterek Tanácsa elé terjesztik, annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szinten is megjelenhessen a fiatalok véleménye.

Hazánk prioritása a fiatalok társadalmi, közéleti részvételének segítése, valamint az önkéntesség támogatása, különös tekintettel arra a körülményre, hogy 2011 az önkéntesség éve Európában. Talán ezért sem maradhattak el a „Helping Hand”-ek a rendezvényről: mi, körülbelül 15 önkéntes, többek között az Elnökség Tudósítói projekt tagjai is és a Mobilitás munkatársai együtt segítünk a résztvevőknek Budapesten tájékozódni, a logisztikai kihívásoknak a különböző helyszíneken megfelelni. Emellett természetesen minden apró igénnyel és feladattal is szembesülünk és természetesen pár alap  kifejezést, köszönéseket megpróbálunk magyarul is megtanítani az érdeklődő fiataloknak.

Kedden délután meg megtörtént a fiatal résztvevők székfoglalója, játékosan ismerkedtek egymással. Az estét pedig egy igazán pazar vacsora zárta a fenséges Stefánia Palotában, ahol mi, önkéntesek is részt vettünk. Szerdán a gödöllői kastély a fő helyszíne a konferenciának, este hagyományos, magyar ízelítő és vacsora lesz a Lázár testvérek tanyáján. Csütörtökön és pénteken már a BGF-en folytatódnak a munkacsoporti ülések és  a munka. Azt egy esti dunai hajókázás zárja majd. A városnézés sem maradhat el, ezért pénteken a delegáltak egy belvárosi sétával egybekötve az Országházba ios ellátogathatnak.

Link: EU Ifjúsági Konferencia és Főigazgatói Értekezlet holnapja

 

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*