Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 20., péntek

Vajda Attila – rocksztárként villantott és mindenki ámult – Exkluzív Interjú és Videó

A MOL Kajak-Kenu Világbajnokság mai versenyprogramjában szerepelt Vajda Attila elő- és középfutamai. Attila lazán vette az akadályokat, megnyugtató főlénnyel és nyugalommal abszolválta a futamokat. Már csak a holnap délutáni döntőt várjuk, remélhetőleg fantasztikus eredménnyel. Attila és edzője Vécsi Viktor is megosztotta érzéseit és gondolatait velünk…

Ma reggel kicsivel 10 óra után volt az első előfutam, itt Attila, kicsit sem álmosan megmutatta, hogy ki a legény itt az alföldi rónaságon, akarom mondani a Maty-éren. Aztán délután három órakor jött a középfutam, amikor Attila újra lapátott vett a kezébe. Ha Attila ezt teszi, nem ok nélkül. A mai napi második 1000 méterét is olyan gyorsasággal és könnyedséggel vette, hogy senkinek nem lehet kétsége, fantasztikus formában van. A középfutamot közel két hajóhosszal nyerte a mi fiúnk, s a végén még egy mosolyra is tellett neki. Jó volt látni, örömmel evezte le a kötelező futamokat.

„Még mindig nem vagyok tökéletes, köhögök, de kezdésnek ez nem volt rossz. Szerencsére nem kerültem nehéz előfutamba, így oda tudtam figyelni a technikámra, a mozgásra, de a neheze délután jön majd – magyarázta az előfutama után a szegediek olimpiai bajnoka, – Vajda Attila. – Szegedben az a jó, hogy ha én odateszem magam, és a közönség is odateszi magát, abból mindig valami jó kerekedik ki. Remélem eljut a szurkolókhoz, hogy nagyon számítok a segítségükre.”

Attila ezdőjét, Vécsi Viktort délután a középdöntőt követően sikerült mikrofonvégre kapni:

– Ön szerint Attila, a mai fölényesen megnyert futamaiban kiadta minden erejét, vagy csak a közönségnek mutatta meg, hogy többre is képes, mint amit várnak tőle?

Vécsi Viktor: –  Hát ez jó kérdés. Azt gondolom, hogy talán még van benne, holnap a döntő alatt lesz benne plusz erő. Mert elég mosolygós volt az arca, ahhoz képest, hogy érzelmileg mennyire megerőltető. Ha ez egy maximális erőbedobású 1000 méter lett volna, akkor erre a mosolyra már nem futotta volna. Nyilván az, hogy fölényesen vezetett és tudta evezni, azt amit ő szeretne, a saját technikájával, ez könnyebbséget jelentett számára.

Attila felkészülése jól sikerült, ezt a teljesitményéből láthatjuk. Sokan a belgrádi EB-n elért 8-dik helye miatt elkezdtek aggódni. Tudjuk, hogy nem ez a verseny volt az idei év legfontosabb állomása és inkább szolgálta a VB-re való ráhangolódást, mint az eredmények gyüjtését. A formaidőzétés optimálisan és sikeresen a szegedi világversenyre koncentrált, Attila tényleg most van a csúcson?

Vécsi Viktor:Én nagyon remélem, hogy sikerült, ezt a mai napi sikerek valamilyen szinten bizonyitják. Ez igazából, holnap fog majd eldőlni. A belgrádi európabajnokságot illetően, pedig hangsúlyoztuk, hogy 1 héttel a hazai válogatóversenyek után volt, ezért nem az EB volt a célkeresztben. Fontos volt, hogy a hazai válogató sikeres legyen, hiszen az kellett ahhoz, hogy itt Szegeden résztvehessünk a világbajnokságon. A két egymást követő hétvégén nehéz csúcsformában maradni, pedig Magyarországon, hogy megnyerjük a válogatót, ez kell. Attila elég jó formában volt egész évben és nagyjából el is kerültek minket a betegségek és a sérülések. Tulajdonképpen az EB nem sikerült talán a legoptimálisabban, de nem is vettük a szivünkre. Nyilván nekünk a legfontosabb, hogy itthon, a hazai közönség előtt a VB-n, szegediként, minél fényesebb érmet szerezzünk holnap. Ez majdnem olyan nekünk, mint egy olimpia. Itthon.

– Vannak -e olyan nagy ellenfelek, akiktől tartani érdemes, vagy készülhetünk-e valakire, aki meglepetéssel szolgálna?

Vécsi Viktor:Nagyon jó kérdés. Nem látnám ma a komoly változásokat. Azt látom, hogy azok a nagy ellenfelek, akik eddig is voltak, azok sem tudtak nagyon előrelépni. Tulajdonképpen ugyan ott tart mindenki, saját magához képest, mint akár Pekingben az olimpián tartott. Ezért is gondolom azt, hogy ha az Attila, felkészülése rendben van, és zavartalanul tud edzeni, sérülés és betegség nélkül, akkor ő  mindig a legjobb a világon.

– Attila, a szegedi világbajnokságot promótáló videóban látható rock-and-roll lapátja is a felszerelése részét képezi. De holnap a döntőben, nem ezzel fog versenyezni. Esetleg utána játszik rajta egy-két akkordot?

Vécsi Viktor:Nem ezzel a rock-gitár-lapáttal fog kenuzni, az biztos. Hogy, várhatunk -e tőle holnap rock and roll-t? Attilától én, csak egy jó 1000 métert várok és akkor nagyon örülni fogok.

Forrás: MKKSZ © http://www.kajakkenusport.hu

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*