Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 20., péntek

Sziget – Magyar Rádió Szimfonik Live: különleges koncert a fesztivál nulladik napján

A Sziget nulladik napján a Világzenei Nagyszínpadon léptek fel a legismertebb hazai együttesek a Magyar Rádió Szimfonikus zenekarával – a sziget.hu stábjának nyilatkoztak a fellépők. Videó! A közel háromórás koncert közepére teljesen megtelt a Pesti Est Világzenei Színpad előtti tér a Magyar Rádió Szimfonik Live koncerten a Sziget Fesztiválon kedden este.

A Heaven Street Seven Ez a szerelem című számával kezdődött kedden este a Magyar Rádió Szimfonik Live koncert a Sziget Fesztiválon, a zenekar ezenkívül a Tudom, hogy szeretsz titokban című dalát adta elő. Szűcs Krisztián, a zenekar énekese a dalok közt elmondta, “akár holnap” nekiállna lemezt felvenni a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával.

A Balkan Fanatik két számát, a Csináld, csináld, jól csináld-ot és a Ha Te tudnád-at egy ráadás, a Repülj madár követte. Ez utóbbihoz két meglepetésvendég is csatlakozott, Geszti Péter és Janicsák Veca. A koncerten elhangzott, a dal 1985-ben a Muzsikás együttes feldolgozásában vált ismertté, akkor Sebestyén Márta énekelte. A fellépést a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának meglepetésdallamai zárták, ekkor elhangzott például a Tévé Maci, a Kórház a város szélén című tévéfilmsorozat főcímzenéje, valamint Geszti Péter tiszteletére a Mézga család nyitódallama is.

A Fresh Fabrik egy vendégénekesnővel, Hódosi Enikővel lépett színpadra. Előbb a Knights De La Mancha, majd a Stealing The Sun című számot adták elő. A koncertet dobpárbaj zárta, ekkor Szabó András, a Fresh Fabrik dobosa és Varga Zoltán Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának dobosa mérte össze tudását.

A Vastaghúros Szvetter zenekar két népdalfeldolgozást, az És az esőt és a Nem úgy van, mint réget adta elő. Nagy ováció fogadta a Belmondo zenekart, mint elhangzott, a banda frontembere, Czutor Zoltán előző nap házasodott, ezért a feleségének írt dalt, a Mikort is előadták a Süt rám a nap mellett. A számok után a Kis éji zene szólalt meg basszusgitáron.

A legnagyobb közönségsikert a Pannonia Allstars Ska Orchestra aratta, a csapat a System connection és a Budapest című dalt adta elő. A fellépést a két zenekar fúvósainak párbaja zárta.

Rúzsa Magdi az Aprócska blues-zel és a Gábriel című slágerével lépett a közönség elé. Az egykori megasztárost az Isten háta mögött zenekar követte, a Hídavatás és a Jósolni bélből című számaival. Hatalmas tapssal fogadta a közönség a Budapest Bárt is, amely az Akácos út című számot és a Szilvafácska című dalt adta elő Lovasi Andrással és Kollár-Klemencz Lászlóval. Lovasi András a koncerten elmondta, komoly kihívást jelentett számára a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával közös koncertre való készülés, hiszen énekesként neki kellett vezetni a sok zenészt.

A Hiperkarma zenekar a Felejtő és az Amondó című dalokkal készült a közös koncertre, Caramel pedig egyik legismertebb dalával, a Lélekdonorral és a Szállok a dallal című számával állt a közönség elé.

A koncerten tizenegy előadó huszonhárom dala hangzott el, a dalok nagyzenekari változatát Balogh Sándor harsonaművész, karmester, zeneszerző készítette el. A dalok nem változott. A fesztivál után az MR2-Petőfi Rádió tovább játssza majd a számokat.

Forrás: MTI © http://www.mti.hu/ , Sziget © http://www.sziget.hu/fesztival

Videó és képek: Sziget © http://www.sziget.hu/fesztival

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*