Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 20., péntek

SPORT, SPORT, SPORT – Aki éjjel LEGÉNY, az nappal se legyen LEPÉNY!

Az EFOTT idei programjából sem hiányozhatnak a sportprogramok. Itt nem csak esti és éjszakai partykról van szó, hanem nappali értelmes tevékenységekről is. A fiatalok éjjel a bulikon rázzák, nappal pedig a bátrabb és éberebb hallgatók sportprogramokon vetik össze tudásukat egyetemi társaikkal. Az EFOTT sport szigete kiköltözött a Tiszaligeti Strand területére. Számos sportágban mérhették össze a vállalkozókedvűek tudásukat és erejüket egymással. Szolnok városa maga is igen jelentős sportélettel büszkélkedhet, nemcsak a kosárlabda területén, de a vízi sportok terén is. Hiszen olimpiai bajnok kajakozóink rendszeresen itt edzenek a nagy versenyekre.

Az EFOTT csütörtöki napja nemcsak a zenéről szólt, hanem a sportról is. A HÖOK által hirdetett SportPont Program kosárlabda, kispályás foci és röplabda mérkőzéseinek eredményhirdetésére prominens vendégek érkeztek a szolnoki Tiszaligetbe. Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, valamint Szolnok város polgármestere, Szalay Ferenc és Dr. Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora együtt osztotta ki a legjobb sportolóknak járó kupákat és ajándékokat, majd körbejárták a fesztivált. Először a Civil Falu kiállítóit nézték meg, ahol a 81 civil szervezet között a Mobilitás és a NEFMI Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság Ifjúsági Főosztálya is kitelepült.

„Elérkezett 2011 júliusa, Magyarország életében véget ért a soros magyar EU elnökség. Az egyetemisták és főiskolások életében pedig vége a vizsgaidőszaknak, jöhet a nyár, és ha július, akkor EFOTT.” – mondta köszöntő beszédében Czene Attila, aki nagyra értékelte, hogy a fesztivál ilyen nagy hangsúlyt fektet a sportra.

Az olimpiai bajnok államtitkáron kívül, az idei vendéglátó város polgármestere, Szalay Ferenc, maga is sportember. Végzettsége kosárlabda szakedző és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke is. Nemcsak a város fordít jelentős figyelmet a sportra, de az EFOTT is.

A sport és az ifjúság kérdése jelentős prioritást élvez a kormány tevékenységében. Elég arra gondolni, hogy a jövőben a mindennapi testnevelés és sporttevékenység általános bevezetése a politika célja. Az egyetemi sport meghatározó eleme a nemzeti sport stratégiának, hiszen az utánpótlás és az ifjúsági versenyzők, atléták kinevelését és felkészülését biztosítani, egy jól szervezett és megfelelő infrastruktúrával rendelkező háttér képes csak. Sajnos a jelenlegi állapotok ezen a téren sem teljesen kielégítőek, van mit tenni a jövőben is. Az mégis jó, ha tudjuk, most hol tartunk, mit szeretnénk a jövőben, hosszútávon elérni és ehhez milyen lépéseket kell megtennünk.

Reméljük, hogy sikerül majd Magyarországot sportnemzetből, sportoló nemzetté alakítani.

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*