Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 20., péntek

Silent DISCO – csendes falu az EFOTT-on – VIDEÓ

Szerző:
2011. július 16.
ROVAT: Esemény | CÍMKÉK: , , , ,

Ha már azt hiszed, hogy mindent kipróbáltál, ne hidd. Vannak még meglepetések, amik nem is hinnéd mekkora élményt jelentenek. Silent DISCO – néma buli, de nem csak némáknak…

Az egyik ilyen különlegesség a Silent DISCO az EFOTT-on. Alapvetően egy hatalmas buli, irtózatos hangosítást és hatalmas hangzavart jelent. Tombolni, szórakozni csak zenére lehet, ahhoz pedig korábbi berögződéseink szerint kellettek a nagy hangfalak és a mélynyomók. Jelentem, ez az EFOTT-on nem minden esetben van így. Aki elég bátor és kíváncsi, felejthetetlen élményben lehet része. Ehhez hasonló néma discoban, már Budapest Belvárosi Fesztiválján többször voltam, ott a Szabadság-téren szokták rendezni.

Itt az EFOTT-on, a nagyszínpad mellett található a Takarékpont Csendes Falu, egész nap különböző programokkal várják a fiatalokat. Délután néma Dumaszínház van, aztán ‘néma’ filmeket nézhet a nagyérdemű. 5 órától élő koncertek kényeztetik a fül-hallgatóságot. Minden nap éjféltől eljön a néma disco ideje. Két DJ van, egy zöld és egy kék sarokban, mindketten eltérő zenei stílust játszanak. Nagyon érdekes élmény, mikor látod, ki mit hallgat és hogy táncol. Nem hallod a másik csatornát, de látod, hogy a tánc alapján, milyen zene mehet ott. A buli során működik a fertőző zenei ízlés befolyásolás. Aki meg van győződve arról, hogy te is azt a csatornát akarod hallgatni, amit ő, akkor egyszerűen átkapcsolja a fülesed és mindjárt élvezhetitek együtt a másik DJ produkcióját. A két DJ-nek köszönhetően egy helyszínen van két buli és ráadásul együtt táncolhattok a többiekkel, mindenki a saját zenei ízlése szerint. S, ha megunod a DJ-et, egyszerűen átkapcsolsz és mindjárt egy másik buliba csöppensz, anélkül hogy elhagytad volna a helyszínt. Ha még nem próbáltad, erősen ajánlott.

Az, hogy csendes disco, nem teljesen igaz, hiszen az emberi hangokat mégsem lehet teljesen kikapcsolni. Ennek köszönhetően nem néma, csak zene nélküli, viszont az éneklések és az őrjöngések rendkívül hangulatossá teszik a helyet. Minden éjféltől hajnali négyig tart a Silent DISCO, a kevésbé sem néma közönségnek. Telt ház van minden éjjel és fergeteges hangulat. Nézzetek és hallgassatok bele, próbáltam a fülesből kiáramló muzsikaszót is észlelhetővé tenni.

Legyetek ti is kicsit némák, de nem süketek!Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*