Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 23., hétfő

Hajnalig tartó EU-elnökségi szilveszter

Szerző:
2011. január 1.
ROVAT: Esemény

Aki 2010 utolsó napján eljutott a Millenárisra Budapesten, az egy igazi kis fesztivál hangulatú buliban találta magát. A pécsi házibuli meghívásomat lefújták, így könnyen esett a választás több jóbarátommal valamint tudósító társammal az EU-elnökségi partyra. A hivatalos megnyitók és bulik veszélye az lehet, hogy a hivatalos üzenet miatt leülhet a hangulat vagy túl rányomja a bélyegét a rendezvényre. Az EU szilveszteren viszont kellemes vizuális élmények vártak minket. A parkban például tüzes akrobaták, elnökségi fényfestés, kivetítők, égboltot pásztázó reflektorok.

A D épület és a Teátrum pedig beltéri koncerteknek adtak helyet. Éjfélig egészen intellektuális zenei és táncos élményekben volt részünk, felléptek például a Dresch Quartet, Buda Folk Band és igazi nemzetközi hangulatot varázsolt a Millenárisra a Balkan Fanatik, Szalóki Ági vagy a Presidance Company Tranzit előadásai.

Éjfélkor a Hímnuszt követően Schmitt Köztársasági elnök beszéde kivetítőn ment és aztán igazi 3 dimenziós fényfestést láthattunk az új EU képviselet melletti irodaház homlokzatán. És a tűzijáték pedig az új év köszöntés egyik csúcspontja volt. Mindenki együtt ugrált zenére és tüzes fényekre az igazi jéghideg, havas budai Millenárison.

Ezt követően a Heaven Street Seven koncertje következett. Aki ezt követően még táncolni vagy csak melegedni szeretett volna, a Fogadóba térhetett be, ahol hajnalig DJs party folytatódott. Mi egészen hajnali 4-ig buliztunk itt, nagyon szuper volt. Nagy tömeg már ekkor sem volt, de emiatt pont olyan házibuli hangulat volt, ami külön egyedivé tette a szilvesztert.

Egyébként EU-elnökségi fényvisszaverő karszalag,Magyarország zászló hangulatkeltő csőlufik ajándékba, enni-innivaló pedig elfogadható áron várta a bulizó közönséget. Amely soraiban fiatalok és öregek, minden generáció megtalálható volt.

Az egész programot este 11-től élőben közvetítette az MTV. A tűzijáték után lila parókás barátaimmal lejtettünk mókás táncot a havas domboldalon, amivel sikerült is pár másodpercre élő adásba is kerülnünk.

Igazán felszabadult BÚÉK hangulatban. Ha minden szilveszter és nem csak az EU-elnökségi telne ilyen jó hangulatban akkor érdemes lenne minden évben elnökségre pályáznunk. Igaz ez nem tőlünk függ, és a mostani 27 tagállam esetében mindenkire 14 évente kerülhet sor.

Link: Millenáris, www.eu2011.hu

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*