Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 20., péntek

Korda Gyuri bá és Balázs Klári…újra a SZIGET ‘Nagyszínpadán’

“All in…és megadta!” “Nagyszínpad, nagyszínpad!” – a türelmetlen tömeg és lelkes közönség hívogató szavai ezek, a tegnapi fergeteges Korda-Balázs koncertről. Ameddig a SZIGET létezik és Gyuri bá és Klárika el tudnak jönni fellépni, addig a programfolyam egyik szinte biztos pontja marad a Korda György és Balázs Klári duó fellépése. Tegnap a Sziget ‘Nagyszínpadán’ – ami a VOLT Teraszon volt – forrongó közönség várta a híres pókersztárt és énekest, valamint feleségét Klárikát.

Ez a koncert volt az egyik ‘legütősebb’ az eddigi Szigeten, sosem okoznak csalódást, de a tegnapi koncerten igazi ‘HEADLINDER’ekké nőtték ki magukat.

A publikum nem hiába volt türelmetlen, hiszen igazi szupersztárokhoz híven, 15 percet adtak a közönségnek, hogy testben és lélekben is ráhangolódjanak a híres énekes pár koncertjére. A Sziget Fesztivál egyik fix programja a sok egyéb állandó fellépő mellett a Korda-Balázs koncert, enélkül nem lenne Sziget a Sziget. Illetve lehetne fesztivált rendezni nélkülük, csak az emberben valamiféle hiányérzet maradna és ezt az űrt, itt a fesztiválon senki sem tudná betölteni. Gyuri bá és Klárika hamisíthatatlan és utánozhatatlan, ezt a tegnapi szuper-koncerten is bizonyították.

Gyuri bá, személyes bevallása szerint, a fiatal közönségét saját gyermekeinek, lányainak és fiainak tekinti. Őszinte vallomása és kedves szavai, megalapozták a forró hangulatot és egy nagy LOVE-paradévá alakították a koncertet. Mindketten rendkívül fiatalosnak és frissnek tűntek, koncert teljesítményük ennek megfelelően a legmagasabb színvonalat hozta, amit azért már megszoktunk tőlük. A Sziget fellépés az nagyon rendkívüli Gyuri báéknak is, ezt tapasztalhattuk. Ennek megfelelően, akár egy nemzetközi sztár, saját VJ – videó jockey-val érkeztek az idei fesztiválra. A háttérben a régi igazi táncdalfesztiválos fellépések képei mentek, miközben az élő koncerten Gyuri báék egyik slágerüket a másik után énekelték. Nehéz válogatni a hatalmas életműből, de az örökzöldek nem hiányozhattak a koncerten sem: Szeress úgy is, ha rossz vagyok, Gyöngéden ölelj át, Reptér, Lady Karnevál, Lady N…

Egy koncertről nehéz írni, mert képtelenség visszaadni azt a fantasztikus hangulatot és egyszeri pillanatokat, amik a tegnapi szuper-duó fellépését övezte. Gyuri bá legalább 4 alkalommal öltözött teljesen át, fiatalokat meghazudtolva táncolt és ‘jumping’olt éneklése során. Az ‘öreg’ póker-király immáron 72 évesen is fitt és fiatalos, mindemellett 53 éve boldogítja a nagyérdeműt és szerez örömöt nekünk. Ezek a számok magukért beszélnek, de testi, lelki és szellemi fiatalságához kétség nem férhet.

Don Gyuri, eleganciáért és lovagiasságért nem kell, hogy a szomszédba menjen. A nőkkel úgy bánik, mint egy igazi lovag, az udvarlásról is megosztotta fiatal közönségével a legapróbb praktikákat, hátha valaki sikerrel felhasználhatja a későbbiekben. A közönség átlagéletkora bizonyára 20 és 30 közé volt tehető, vagyis a legtöbb sláger még akkor született, amikor a mai őrjöngő és tomboló közönség, még gondolatban sem létezett. Ezért szépek az ilyen pillanatok, amikor immáron a második vagy a harmadik generáció is ugyanúgy, ha nem jobban élvezi a nagy slágereket, mint szüleik, nagyszüleik anno.

Rendkívüli volt a tegnapi nap, nemcsak Gyuri bának, de Klárikának is, hiszen tegnap ünnepeltük Klára névnapot. Ezúton is köszöntök minden Klárát. Klárikától mi kaptunk ajándékot, hiszen szólóban is énekeltek, s tőle a Titanic film betétdalát hallhattuk, magyarul. Felejthetetlen élménnyel gazdagodtunk, köszönet érte. Utólag is Boldog Névnapot! Nemhiába mondják, hogy egy sikeres férfi mellett, mindig van egy nő. Ezt Gyuri bá is pontosan látja, s élete párját, hímes tojásként kezeli, nemcsak a színpadon, de a mindennapokban is. Ezt is el lehetne tanulni tőle, nemcsak a póker szerelmét.

A médiában jobban átjönnek ezek a gondolatok: “Micsoda játék, és megadta…All in! Elképesztő!”

Sajnos nagyon gyorsan elszállt a koncert ideje, hiába ami jó, az gyorsan elmúlik, ezzel sem volt másképp. A számokat nemcsak Gyuri báék, hanem folyamatosan a közönség is énekelte, így közös vokálozás mellett hallhattuk az örök dalokat. Aki ott volt az tudja, hogy mekkora hangulat volt, aki meg nem, az sajnálhatja. Egyetlen vigasz talán az lehet, hogy Gyuri bá és Klárika, a jövő évi Szigeten is biztosan fellép, s ha idén lemaradtál, hát jövőre ne hagyd ki!

Ez a tegnapi Korda-Balázs koncert is ALL IN volt a javából! Gyuri báék mindenüket beleadták és a közönség pedig MEGADTA! azt amit ilyenkor kell…ELKÉPESZTŐ JÁTÉK VOLT! Ez a ‘PÁR’ itt mindent VITT, ezt nem lehet már ‘überelni’…ez ROYAL FLÖSS volt a Szigeten!

Képek: Sziget © http://www.sziget.hu/fesztival

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*