Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 20., péntek

Kajak-Kenu Rock and Roll – A hétvégi koncertre hangolnak a magyarok

Szegeden a Maty-éren ma megkezdődtek a MOL Kajak-Kenu Világbajnokság előfutamaival a hétvégi gálaelőadás főpróbái. Öt egységünk már a döntőben. A férfi C-2 500, a női K-4 500 és az 1000 méteres előfutamokkal csütörtökön délelőtt megkezdődött a szegedi Maty-éren a MOL Kajak-Kenu Világbajnokság. A délelőtti versenyek során három számban (férfi C-1 és K-1 1000 m, valamint férfi K-2 1000 m) nem lehetett közvetlenül a döntőbe jutni. A fiúk és a lányok már hangolnak a hétvégére…

Az előfutamok olyanok, mint egy nagy rock koncert főpróbái. Igazából senki nem szereti, de kötelező ahhoz, hogy a végén sikerrel muzsikálhassunk. A rengeteg munka, edzőtáborozás, felkészülés eredményeinek mostanra kell láthatóvá válnia. Kulcskérdés a formaigazítás, a magyar csapatban mindenki a legjobbját hozta el.

A Maty-ér a világbajnokság ideje alatt a világ kajak-kenu fővárosa és központja. Az egész világ ide figyel és persze Magyarországra is. 1998 és 2006 után immáron harmadszorra látja vendégül Szeged a világ elitjét. Ekkora rangja és tétje talán még sosem volt, hiszen most a 2012-es Londoni Olimpia legfőbb kvalikiációs versenye is egyben a szegedi VB. Szegeden összesen 170 olimpiai kvalifikációs helyet osztanak ki, ezért is a szlogen: “Londonba Szegeden át vezet az út!” A 49 fős magyar kontingens mindegyik tagja élete legjobb formájával szeretné bizonyítani helyét a válogatottban és a kiváló eredményeknek köszönhetően részvételét a 2012-ben a Londoni Olimpián.

A ma délelőtti versenyszámokban minden magyar induló továbbjutott, ami azt jelenti, hogy újra találkozunk velük a középfutamokban. A ma délelőtt magyar vonatkozású eredményei a következők:

C2 Férfi 500m I. Heat 3 Korisánszky Péter Dániel, Kozmann György 7 HUN 1:44.862 1.758

Kozmann György és Korisánszky Péter volt az első bemutatkozó C-2 500 méteren. Ludasi Róbert tanítványai futamukban a harmadik helyen zártak, amellyel egyből a döntőbe jutottak.

K4 Női 500m I. Heat 1 Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Benedek Dalma 5 HUN 1:31.366

Női négyesünk is megkezdte a küzdelmeket, ráadásul az Európa-bajnoki címvédő fehérorosz csapattal egy futamban kellett kiharcolniuk a döntőt érő első helyet. A női kvartettnek ez sikerült is, és a lányok bizakodóan tekintenek előre.

„Jól elrajtoltunk a portugálok mellől, ami meglepett, hiszen ők erős kezdők. Fél távnál éreztem, hogy jók vagyunk, de azt is érzékeltem, hogy a fehéroroszok tartják velünk a lépést. Összességében jó pályát mentünk, bizakodóak vagyunk” – mondta Kovács Katalin a célban.

C1 Férfi 1000m Heat II 1 Vajda Attila 5 HUN 4:05.828

Vajda Attila természetesen a tőle elvárható magabiztossággal és nyugalommal versenyezte végig az 1000 méteres távot. Attila és edzője, Vécsi Viktor nyilatkozata a célból, nemsokára egy külön tudósitásban olvasható lesz.

K2 Női 1000m I. Heat  1 Sarudi Alíz, Medveczky Erika 5 HUN 3:44.296

K1 Női 1000m I. Heat 1 Csipes Tamara 5 HUN 4:00.714

C4 Férfi 1000m I. Heat 2 Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály, Vasbányai Henrik, Németh Szabolcs 6 HUN 3:19.095

K-2 1000 méteren Medveczky Erika és Sarudi Alíz, K-1 1000 méteren Csipes Tamara is futamgyőzelemmel biztosította a helyét a fináléban, míg férfi C-4 1000 méteren a férfi kvartett másodikként jutott be a legjobbak közé.

„Az előfutam előtt azt beszéltük meg, hogy úgy nyolcvan százalékot adunk ki magunkból. A rajt jól sikerült, de az utazót egy kicsit visszafogtuk, akkor mentek el a fehéroroszok. A hajrát pedig azért nyomtuk meg, mert gyakorolni szerettük volna a döntő előtt” – árulta el Sáfrán Mihály.

A nap folyamán három olyan szám volt, amelyben a középfutamba lehetett kvalifikálni. K-1 1000 méteren Dombvári Bence második, míg C-1 1000 méteren Vajda Attila és K-2 1000 méteren a Dombi Rudolf, Kökény Roland páros is futamgyőzelemmel kvalifikált a délutáni folytatásra.

Szóval, mi is várjuk a folytatást és mindenki búzditja a magyar versenyzőket…nincs megállás, evezzünk tovább! Ez aztán Rock and Roll Szegedről!

Forrás: MKKSZ © http://www.kajakkenusport.hu

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*