Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 20., péntek

Heineken Balaton Sound – A felkelő NAP országa

Szerző:
2011. július 8.
ROVAT: Esemény | CÍMKÉK: , , ,

Ma velem megesett, hogy mire vége lett az előbb megírt svéd DJ páros party-jának, hát már a Nap is fel kívánt az égboltra jönni. Ilyenkor mit tehet az ember? Keres magának egy szabad helyet a Balaton partján, a Balaton legnagyobb party-ján és bóbiskolva figyel. Vajon mikor bukkan elő a Nap a horizonton? Több százan, lehet hogy ezernél is többen néztük a zamárdi szabadstrand partjáról a felkelő Napot. Nem hiába!

Furcsa helyzet, mivel nekünk már épp le kéne feküdni, de mégis meg kell várjuk a Nap felkeltét. Ilyenkor reggel 5 óra tájban már nem szabad aludni menni, egy ilyen élmény nélkül meg pláne nem. A Heineken Balaton Sound koncertjei és bulijai persze nem állnak ilyenkor sem le, de azért nem kell hozzá sok romantika, hogy leüljön az ember a Balaton partjára.

Ilyenkor nem kell beszélni, csak nézni és nézni. Igaz pár ezren még a táncparketten ropták, amit nevezzünk inkább Nap-köszöntő rituális mozgásnak. Különben meg kell jegyezzem, hogy aki nem tud táncolni és ezt magáról el is hiszi, az itt nem jönne azért zavarba. Nem akarok senkit sem megbántani, de volt alkalmam néhány táncmozgást közelről is látni, na persze átélni is. Itt nincs koreográfia, szigorú szabályok, csak hangerő van, ritmus és erős ütem. Az ehhez az egyveleghez legjobban alkalmazható táncformáció: a Totyo-GO! Ezt a mozgáskultúrát, minden ember már 1 és 1,5 éves kora közt elsajátítja, s vannak akik, ebből megélnek egész eletükben. Szóval nem kell zavarba jönni, tedd az egyik lábadat a másik után, aztán forditva…ezt ismételd, és kész. Az egyéb végtagok szabadon felhasználhatóak. Totyogni mindenki tud, még kicsit illumináltabb állapotban is…lehet, hogy már csak azt tud.

Na tehát, miközben a party-k zúztak, a Nap is szerényen felbukkant és beragyogta a vidéket. Ilyen élménye még mindenkinek lehet, hiszen háromszor jön fel a Nap még, mire a Heineken Balaton Sound bezárja kapuit. Kívánom, hogy egyszer mindenki átélhesse ezt is.

Különben itt az élet, tényleg olyan, mint egy külön országban, mondhatjuk: Party-Köztársaságban.


A hajnalban elkészült fényképeket a cikk után megtaláljátok, de ne feledjétek, hogy az Elnökség Tudósítói facebook oldalán is megtekinthetőek!

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*