Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 20., péntek

HBS – Harmadik napi ajánló – és harmadnapjára…

Szerző:
2011. július 9.
ROVAT: Esemény | CÍMKÉK: , , , ,

A félidei fordulás után a harmadik napon is változatlan erővel dübörög tovább az ötödik Heineken Balaton Sound. Ezen a napon a Parov Stelar Band, a Hercules and Love Affair, a Stereo MC’s és az Underworld ad koncertet a fesztivál legnagyobb színpadán, de szombaton érkezik Zamárdiba Jeff Mills, Eskmo, Karl Bartos, a The Orb, és Luciano Cadenzás különítménye is.

17:00-kor a Parov Stelar Band koncertjével kezdődik a nap a Heineken Nagyszínpadon. A Parov Stelar Band teret és időt felszámoló elektro-jazz buliján a Marcus Füreder vezette Etage Noir kiadó legjobb darabjai mellett, a PSB legfrissebb szerzeményeivel, többek között a 2010-ben megjelent The Paris Swing Box album exkluzív zenei darabjaival tehetünk időutazást a távoli jövő hangjainak birodalmába.

Hasonlóan szuggesztív zenét játszik Andrew Butler nu-disco csoportja, az amerikai Hercules and Love Affair, akik fél hétkor kezdenek el játszani a helyszínen. Őket váltja a színpadon nyolckor a Stereo MC’s, minden idők egyik legsikeresebb brit hip-hop zenekara.

A Stereo MC’s fellépése után már csak egy koncertet tombolhattok végig a Heineken Nagyszínpad küzdődterén este tízkor. Gyors körkérdés: tegye fel a kezét az, aki ne hallott volna legendákat az Underworld fenomenális koncertjéről a 2009-es Heineken Balaton Soundon, vagy ne futott volna bele valakibe, aki nem élete legszebb emlékeként tartja számon a brit elektronikus zene úttörőinek két évvel ezelőtti Balaton-parti jelenését!? Tudtok valakit, aki nem ütközött még sosem az Underworld számaiba egy átbulizott hétvégén? Felemelt kezek hiányában elfogadjuk, hogy mindenki ismeri Nagy-Britannia legfontosabb elektro-párosát, Karl Hyle-t és Rick Smith-t, akik az Underworldöt irányítják, és két év után újra csak a Soundosoknak játszanak Magyarországon.

A Burn Arénában este kilenckor Igor Do’urden kezd, majd Paul Ritch hajnali fél egykor beinduló szettje előtt sorrendben Budai, illetve Hot X lép a pult mögé. A tősgyökeres párizsi techno DJ és producer, Paul Ritch nemcsak saját kiadású szerzeményeivel arat sikereket az utóbbi időben, hanem a svéd Drumcode-nál megjelent munkáinak köszönhetően is állandóan reflektorfényben van, miközben folyamatosan élvezi a szakma legtekintélyesebb előadóinak támogatását. Rendszeres vendége a leghíresebb nemzetközi e-zenei rendezvényeknek és kluboknak, így az idei Soundon is ott a helye! Őt Jeff Mills váltja a helyszínen, hajnali három magasságában. Mills az amerikai techno mozgalom második nagy generációjához tartozik, de nemcsak a kilencvenes évek hőse, hanem a kétezres éveké is, amit mi sem bizonyít jobban, hogy most is megállás nélkül, ipari mennyiségben gyártja az ütősebbnél ütősebb lemezeket és e-zenei anyagokat.

Az ő fellépése után még Len Faki egyszerre intenzív és elgondolkodtató, szenvedélyes és hűvös precizitással megtervezett techno szeánsza vár rátok 4:30-tól.

Forrás: www.sziget.hu/balatonsound ©
Képek: www.sziget.hu/balatonsound ©

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*