Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 20., péntek

Elfogytak a bérletek a Soundra! – Kövess minket, itt a mai NÉVSOR!

Már az első napon majdnem teltház volt a Heineken Balaton Soundon. Az indító napon elfogytak a bérletek, s a napijegyből is csak pár száz maradt a pénztárakban. 27 ezren voltak csütörtökön a zamárdi szabadstrandon.

Óriási a buli a zamárdi szabadstrandon, valóban itt van mindenki, aki számít. Olyannyira nagy az érdeklődés, hogy már a nyitónapon elfogytak a bérletek, péntektől már csak napijegyeket lehet kapni a Heineken Balaton Soundra, ami idén ötödik alkalommal hívja a Balaton-partra a látogatókat. A napi látogatószámot – a bent dolgozókkal együtt – 27500-ban maximalizálták a szervezők, úgyhogy az első napon pár száz híján teltház is volt.

A csütörtöki nyitónap fergeteges partijai után folytatódik az idei nyár legnagyobb bulija, a Heineken Balaton Sound. Pénteken lép fel Zamárdiban Mika, Fedde le Grand, Ricardo Villalobos, valamint a Portishead, és a Magnetic Man.

A második napon a Pannonia Allstars Ska Orchestra koncertjével kezdődik a nap a fesztivál legnagyobb színpadán.

Krisáék délutáni ska fiesztája után ismét a hip-hop-é a főszerep a Heineken Nagyszínpadon, hiszen fél hétkor már a fantasztikus OutKast-páros egyik tagja, Big Boi lép fel a helyszínen. Big Boi az OutKast-on belül egyértelműen a hip-hop vonalat képviselte, míg partnere, André 3000 csapongó zenei fantáziái inkább a mainstream pop világa felé tolták a csapatot. Ketten együtt több mint huszonöt millió lemezt adtak el, és hat Grammy-díjat nyertek a műfaji határokat nem ismerő, a soul, a funk, a blues, a jazz, a rock és az elektronikus zenékre egyaránt nyitott OutKast-tal Big Boi hip-hop bemutatója után egy vérbeli popsztárt láthattok a HBS Nagyszínpadán.

Mika a kortárs könnyűzene egyik legtehetségesebb előadója, aki várhatóan legnagyobb slágereit előadva szórakoztat majd minket este nyolctól, a Portishead koncertje előtt.

A Portishead a bristoli trip hop legragyogóbb ékköve, egy párhuzamos világból idekerült monolit, melynek csodálatosan csillogó, éjfekete felületein megjelenik mindaz, ami a kortárs zenében igazán fontos: miniatűr és monumentális, szomorú és magasztos. Akkor lépnek színpadra, amikor a Balaton partján lemegy a Nap, illetve ez így pontos: amikor a Portishead színpadra lép, lemegy a Nap. Légy ott te is este tízkor a Heineken Nagyszínpad előtt, hogy tanúja legyél a teljes nap-, és holdfogyatkozásnak!

A Burn Arénába is a naplementével egy időben kezdődik a buli. Előbb Jay Lumen és Sanfranciscobeat DJ-párbaját tombolhatjátok végig, majd Tim Anderson lép a keverőpult mögé. Utánuk éjfél magasságában a Toolroom Records alapítója, Mark Knight következik, aki rendkívül változatos, tribal betétekkel és keményebb electro húzásokkal megspékelt maratoni house programmal készül átmozgatni a magyar közönséget a holland Fedde le Grand szettje előtt. Fedde minden ellentétes véleményt kizáróan a legkeresettebb holland DJ-k közé tartozik, akinek kegyeiért a legnagyobb elektronikus zenei rendezvények szervezői és popsztárok versengenek. Az utrechti DJ-producer bulija után már csak Ando fellépése van hátra, aki hajnali fél ötkor kezdi el pakolni a lemezeket a Burn Arénában.

Világsztárból ma sincs hiány, az utánozhatatlan Ricardo Villalobos hajnali minimal-szeánszát ajánlom még. Villalobos nemcsak egy a dél-amerikai gyökerekkel rendelkező sztár Dj-ék közül, hanem ő a legnagyobb. Egy igazi nemzetközi szupersztár, akinek fellépésére a kezdetektől fogva áhítoznak a Soundos partiarcok. Öt év sóvárgás után álmuk végre valósággá válik; a világ egyik legnagyobb minimal és tech house DJ-je hajnali fél kettőkor mutatkozik be a T-Mobile Teraszon és hosszú órákig el sem mozdul a keverőpult mögül.

Itt most befejezem a mai napi fellépők sorát. Mai DJ-ék a Sound-on: Blatti, Polarize, David Mole és Rocha, Demon Superior, Nora Naughty, Coyote, Pöli, Rainer Trüby… A teljes lista elérhető a www.sziget.hu/balatonsound honlapon.

Forrás: www.sziget.hu/balatonsound ©
Fotók: www.sziget.hu/balatonsound ©

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*