Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 23., hétfő

A Sziget méltó zárása

Szerző:
2011. augusztus 15.
ROVAT: Esemény | CÍMKÉK: , ,

A Sziget utolsó napjára kilátogatók sem csalódtak a méltán híres fesztiválban. Olyan jobbnál-jobb előadók koncertjeit tekinthettük meg, mint például a Marina and the Diamonds, a The National, a Manic Street Preachers vagy éppen a White Lies.

A Marina and The Dimaonds a magyarországi fesztivál nézőközönségét is elkápráztatta a sokak által már ismert dalokkal. Az A38/Wan színpad előtti hatalmas tömeg a koncert idejére biztosan megszerette az Amerikai Egyesült Államokat, és hitt benne, hogy igenis létezik az amerikai álom és akárki megvalósíthatja azt. Ezt bizonyítja a fiatal énekesnő – akit eredetileg Marina Lambrini Diamandis-nak hívnak – életútja is, hiszen 18 évesen a szülői házból először Londonba, majd Los Angelesbe szökött, hogy megvalósítsa az álmát és sikeres énekesnő legyen. Marinának nemcsak a platform cipője mintázta az amerikai zászlót, hanem a pólója is, amiről nekem egyből a Hollywood című száma jutott az eszembe. Ezenkívül a koncerten lévők olyan híres számokra bulizhattak még, mint például a Shampain, az Oh No! vagy az I am Not a Robot.

Fotó: Botond Márton

A Nagyszínpadon egészen este 6 órától élvezhették a szigetlakók a fergeteges koncerteket. Először az amerikai származású, indie zenét jásztó The National kezdett, majd következett két brit együttes: a Manic Street Preachers és a White Lies.

A 2011-ben negyedévszázados Manic Street Preachers is egy fergeteges koncertet adott. A vasárnapi koncertjük során sem maradhatott el a színpadon lévő egyfajta elrejtetett üzenet, amellyel a zenekar az elnyomott emberekre próbálja meg felhívni a figyelmet, amit a galériában található képen is láthattok. A koncertet megnézők olyan ismert számokat hallgathattak meg, mint a Your Love Alone Is Not Enough vagy A Design For Life.

A Sziget Nagyszínpadának vasárnapi programját a White Lies zárta. Az előbb említett együttesekhez hasonlóan a White Lies is hatalmas nézőközönség előtt játszott és olyan számokra bulizhattak együtt a franciák, a magyarok, az olaszok vagy éppen a hollandok mint a Bigger Than Us, a To Lose My Life vagy az Unfinished Business.

Az A38 színpad műsorát pedig a holland Kees van Hondt koncerte zárta – ami egy igazi élményt nyújtott az ott tartózkodók számára. Az elektronikus zenét játszó együttes koncertjét még inkább különlegessé tette az, hogy a bulizó közönség nagy része faágakat fogva táncolt, valamint, hogy a színpad előtt három tehént ábrázoló lufi vigyázott a jó és vidám hangulat biztosítására.

Fotó: Böröcz Tamás

A holland együttes a 2010-es Szigeten:

Képek: Marina and the Diamonds: Kálló Péter, Botond Márton

The National, Manic Street Preachers, White Lies: Somay Márk

Kees van Hondt: Böröcz Tamás

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*