Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 20., péntek

A hangulat a tetőfokára hág – nem enyhül a kánikula! – VIDEÓ

Szerző:
2011. július 10.
ROVAT: Esemény | CÍMKÉK: , , , ,

A mai nap az utolsó az idei Heineken Balaton Sound fesztiválon. Itt az időjárás már afrikai körülményeket teremtett. Nemcsak azért mert mindenki fürdőruhában és bikiniben mászkál, de az árnyékban is elviselhetetlen a hőség. Ennek köszönhetően a szervezők mindent megtesznek azért, hogy a körülményekhez képest mindenki komfortosan érezhesse magát.

Már pénteken beszámoltunk a hőségriadó elrendeléséről, amiről a bejegyzést itt találjátok. Ma már hol van az péntek? A víz lett a legnagyobb kincs a fesztiválon, annak ellenére, hogy a fesztiválozók nem csak vizet isznak. A hűsítésben szerencsére a Balaton is kiveszi a részét. A Balaton vize tökéletes hőmérsékletű, még nem annyira meleg, hogy ne érezze meg az ember. Egyszerűen istenien jó.

A HBS egyedülálló fesztivál, a Balaton legnagyobb vízparti party-ja. A szervezőknek köszönhetően idén már három stég és vizes helyszín is a rendelkezésére áll a látogatóknak. A HBS birtokba vette idén már nem csak a strand területét, de a vízfelületet is. Hogy a Balatonnak van fesztiválja, vagy a fesztiválnak saját tava, ezt a kérdést az utókorra bízzuk. A lényeg, hogy van mód a felfrissülésre. Fürdőzni különben reggel 8 és este 8 között lehet. Összesen 12 vízimentő van szolgálatban, két turnusban. Egy motorcsónakkal, két kajakkal és egy katamaránnal ügyelik a fürdőzők biztonságát. Eddig szerencsére nem kellett életet menteniük.

Ha már biztonságnál tartunk, az egészségügyi szolgálatról se felejtkezzünk meg. Számos orvos, nővér és egészségügyi szakmunkatárs áll készenlétben. A mai zárónapon már közel 200 esetnél tartanak. Szokásos strandi balesetek: elvágott lábak, leégett hátak, égési sérülések. Aki a napon elalszik, bizony a következményekkel is számolnia kell. Különben a fesztivál teljes területén hangosbemondókban tájékoztatják a fesztiválozókat, magyarul és angolul, hogy különösen ügyeljenek a hőségriadó következményeire. A riadó végéig felfüggesztették a Sound szervezői az ásványvíz behozatalára korábban előírt mennyiségi korlátozást. Mindezeken túl a fesztivál területén vizet is osztogatnak.

A mai délutánon készült képekből és videóból kiderül, hogy a fesztivál területén van mód permetező autó vízsugarában is felfrissülést nyerni. A módszer sokaknak ismerős lehet, mondjuk úgy, hogy ez egy gyengített vízágyúból történt, ezzel nem sértünk meg senkit sem. Nézzétek és lássátok, ahogy a terhelt fesztiválozók pár másodperc alatt magukhoz térnek. Most készített fényképeinket az Elnökség Tudósítói facebook galériájában is megtaláljátok.

Ti sem felejtkezzetek meg a megfelelő folyadékbevitelről. Ilyen hőségben szigorúan ajánlott, hogy mindenki napi 3 liter folyadékot vegyen magához. Az összetétel és az alkoholfok szabadon keverhető, csak mértékkel és felelőséggel!

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*