Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 23., hétfő

„Halló Európa, itt Budapest!”

Szerző:
2011. február 22.
ROVAT: Esemény | CÍMKÉK: ,

Ez volt a szlogenje a február 19. és 23. között megrendezett Koris farsang-nak. A program a Felvonulási téren várta a látogatókat, kicsiket és nagyokat egyaránt.

– Az ingyenes rendezvény kísérőprogramja a Samsung Hungary cég Műcsarnokban zajló Európai Fórumának –tudtam meg Stieglmayer Gábortól, a Koris farsang főszervezőjétől. – A Samsung Hungary a Gödöllőn zajló európai uniós elnökségi üléseknek a hivatalos partnere.

A jeges rendezvény fő apropója az uniós elnökség és az Európai Fórum mellett természetesen a farsang volt. A programokat a mozgás és a kultúra jegyében állítottak össze. A felállított korcsolyapályán ingyen korizhattak az odalátogatók, akik nem kis számban voltak jelen szombat óta.

– Csak az első két hétvégi napon 8000-en látogattak ki, hogy megcsodálják Sebestyén Júlia kűrjét, illetve hogy este Fenyő Miklósra, Szikora Robira és az R-Go Gidákra mulathassanak. Vasárnap a kaposváriak Rippl-Rónai stílusú jelmezekben tartottak felvonulást és egy bolondesküvőt. Este az Első Emelet együttes szórakoztatta a közönséget.

A szervezők egyetlen célja a budapesti közönség megajándékozása volt a programmal. Persze egy enyhe nevelőcélzatot, vagy inkább IQ-tesztelést is véltem felfedezni, amikor hétfő délután kilátogattam én is a helyszínre. Ingyenes hőlégballonozást hirdettek a program honlapján, azonban némi csavart belevittek a dologba.

– Egy Európai Unióval kapcsolatos kvízt kellett azoknak kitölteniük, akik fel akartak emelkedni a magasba. Nagy örömünkre szolgált, hogy több mint két ezer résztvevő töltötte ki a kvízt, azonban közülük csak a legjobbak utazhattak a hőlégballonnal –mondta Stieglmayer úr.

Hétfőn sajnos, én pont lecsúsztam a köztársasági elnök úr, Schmitt Pál látogatásáról – talán mert a honlap nem közölte ezt a fontos információt a sajtósokkal- de a többi 1000 ember, akik akkor kint „jegesedtek”, találkozhattak vele. Kivéve azt a leányt, ill. leányokat, akik a busók kegyetlen módszerekhez folyamodva elraboltak. Ezen a napon ugyanis a híres mohácsi maszkarások színesítették a farsang programját.

– A további két napban még érkezik hozzánk Szekeres Adrienn, a Bikini együttes, Béres Alexandra egy curling bemutatóval, majd szerdán a rendezvényt Keresztes Ildikó és Zoltán Erika zárja koncertjeikkel. További politikus megjelenésére nem számítunk, mert ez nem egy politikai rendezvénynek van beállítva, habár ők sem tartottak igényt a meghívásra. A későbbiekben is szeretnénk ehhez hasonló ingyenes programokat az EU-elnökség alatt tartani, de ezek részletei még nem publikusak –zárta szavait Stieglmayer Gábor.

Mindenképp érdemes kilátogatni a rendezvényre, főleg ha van kistestvérünk, mert őket a korcsolyázáson kívül a sátorban, ugyancsak ingyenes arcfestéssel, álarc-készítéssel és mézeskalács-sütéssel várják a rendkívül szimpatikus hostess lányok. Mi meg közben, egy gyrossal és egy forralt borral a kezünkben nézhetjük a sportmérkőzéseket, természetesen csak is a Samsung Sport & Digi Tv-n keresztül.

Köszönet a képekért Czinege Janónak, a rendezvény hivatalos fotósának.

www.halloeuropa.eu

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*