Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 20., péntek

Sikeres az újszerű, Magyarországon elsőként forgatott kínai videóklip

Szerző:
2013. december 17.
ROVAT: China | CÍMKÉK: , , , ,

Videóklip és Galéria a cikkben!

Rubik-kocka, kék Trabant kombi vagy éppen muskátli mellett egy újszerű koncepcióra épül az a pop számhoz készített sikeres videóklip, amely Kínában népszerűsíti Magyarország egyik legféltetettebb kincsét, amely a világ másik felén sem maradhat Titok többé!

2013-08-02.17.53Ha nem is nagy titokban, de ezzel a címmel került sor augusztus elején az első kínai videóklip forgatasára Hévízen (lsd. Befejeződött Hévízen az első kínai videóklip forgatása). Váradi Viktória a Titok, avagy kínaiul Mimi című kínai pop számához készült videóklip a romantikus fürdővárosban. Kínai videóklip és egyben imázsfilm forgatására korábban még nem volt példa Magyarországon. Viktória egy külföldieknek szóló kínai állami verseny döntőse volt 2009-ben  és azóta énekesként, előadóművészként és televíziós műsorvezetőként is dolgozik Hong Kongtól Pekingig szerte Kínában.

Nemrég mutatták be hazánktól távol a kínai közönségnek is a Titok címet viselő klipet, amely azóta is különleges érdeklődésnek örvend. Legutóbb a novemberben megnyitott pekingi Balassi Intézet (lsd. Szijjártó Péter megnyitotta Pekingben a Magyar Kulturális Központot) vetítette. A központ megnyitóján egyébként Viktória volt az egyik műsorvezető.

Nyáron a kemény forgatási munka ellenére úgy éreztem magamat Hévízen, mint a Paradicsomban. Az eredmény 004.2.varadi viktoria.hevizbüszkén magáért beszél. A rajongóimat sikerült meglepni és többen rácsodálkoztak, hogy milyen világ szinten is egyedülálló természeti szépségeink vannak Magyarországon. A klip sikerességét mutatja, hogy közel 30.000 megtekintésnél tart a kínai videómegosztó oldalon. Valamint kisfilmként benevezhettünk vele egy rádiós illetve egy természeti tájakat bemutató filmes versenyre is. Izgatottan várjuk majd az eredményeket 2014 februárjára. Nagy öröm számomra, hogy Hévíz komoly lépéseket tesz a kínai-magyar együttműködések terén, amely keretében több testvérvárosi kapcsolattal is rendelkezik.” – emeli ki Viktória.

A klip sajátossága, hogy újszerűen nem egy unalmas imázsfilm készült kínai zenei aláfestéssel, hanem egy igazi történet játszódik le a nézők szeme előtt és azon keresztül mutatja be az egyedülálló fürdővárost és annak valódi arcát, hangulatát. Természetesen a Rubik-kocka, a kék Trabant kombi vagy éppen a muskátli sem hiányozhat a klipből. Végül pedig egy magyar mondattal zárul, miután újra egymásra talál a két fiatal: “Korábban csukott szemmel is mindenhol téged láttalak, mindig téged kerestelek; Most hogy kinyitom a szemem, látom, hogy mindvégig itt voltál, előttem“.

A projekt Szabados Viktor ötlete alapján és koordinációjának köszönhetően két év előkészítő munkát követőén valósulhatott meg, ahogy erről az MR1 Kossuth Rádió 2013.08.17-i Szombat reggel című műsora is beszámolt.

heviz.2013.08.03.-008Kevés európai várost ismernek Kínában. Hát még ha kisvárosokról beszélünk. Elsőre sok fiatal ha Európáról kérdezzük, akkor Párizst említi. A francia főváros romantikája él a köztudatban, ami miatt nagyon vonzóvá válik számukra. A videóklip ötletemben azért javasoltam Hévízt mint helyszínt és együttműködő partnert, mivel tudtam, hogy Eiffel-torony nélkül is versenybe szállhat rabul ejtő és egyben romantikus természeti adottságának, a tófürdőnek köszönhetően. Továbbá a város élen jár a kínai nyitásban is. Viktória személye pedig valóban összekötni a magyar és kínai kultúrát, értékeket és helyeket, ezért kértem fel őt. Az ötletet a kreativitás, az újszerűség és igazi hozzáadott érték hármasára építettem fel. Bátran ajánlom bármilyen város vagy cég számára is. Ne féljenek elrugaszkodni ahhoz, hogy valami újat hozzanak létre, amikor magukat szeretnék népszerüsíteni. Az unalmas és üres kisfilmek, az eröltetett marketing üzenetek ideje lejárt!” – teszi hozzá Szabados Viktor (fotó balról jobbra: Szabados Viktor, Váradi Viktória, Bo Cong).

A rendező-operatőr, Bo Cong által kínai szemszögből láttatja a klip Budapest után a második legnépszerűbb magyarországi desztinációt, Hévíz romantikus hangulatát avagy két fiatal románcát. De a többi legyen Titok!

 Váradi Viktória: Mimi, avagy Titok (Hévíz) – HD

Galéria (nagy felbontású fotók):

További linkek: Titok, Mimi videóklip kínai videómegosztó oldalon, Kínai hétvége Hévízen, Filmek a termálfürdőinkről, Hévíz fotókon Shanghaiban

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*