Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. augusztus. 15., szerda

A Bécsi Kongresszus indítja az idei 2014-es Európa évet

com sult“Europe: Settings directions” így hangzik az idei, immáron 11.dik Bécsi Kongresszus com.sult mottója, amely idén 2014. január 20. – 21 között kerül megrendezésre. Mintegy 50 magas rangú előadó Európából , az Egyesült Államokból és a Közel-Keletről érkezik Bécsbe, hogy Európa gazdasági és politikai jövőjéről cseréljen eszmét.

“A bécsi com.sult kongresszussal nyitjuk meg a politikai Európa évet, azzal a szándékkal, hogy a sorra kerülő Európai Parlament-i választások során Európa továbbfejlődése megvalósulhasson”, mondta a kongresszus kezdeményezője David Ungar – Klein. A politikai gondolkodó Steinbrück , Vaclav Klaus , Phillip Blond és Lucke a kongresszus meghatározó előadói.  A hangsúly a kongresszus különböző panel rendezvényein vannak, melyeken olyan kérdések kerülnek megtárgyalásra, mint például az EU politikai unió további fejlődése, a versenyképesség növelése , több innováció , a hatékony infrastruktúra és a demokrácia jövője Európában.

blond 14Az előadók , akik a politkai kérdésekben megnyilvánulnak idén, a korábbi német pénzügyminiszter és a német Bundestag tagja, Peer Steinbrück , az egykori cseh elnök , Vaclav Klaus , Liechtenstein miniszterelnök-helyettese és gazdasági minisztere Zwiefelhofers Thomas , Phillip Blond , David Cameron tanácsadója valamint az EU Parlament tagja, Dimitrios Droutsas és Paul Rübig, továbbá a közgazdász Bernd Lucke és Iain Begg, a London School of Economics Európa Intézetétől.

Impulzusokat az innováció témájában, olyan neves és híres résztvevők közvetítenek, mint Nobel-díjas Dan Shechtman , a híres Bell Labs elnöke Marcus Weldon, Oskar Mencer a Maxeler Technologiestől, a bécsi amerikai nagykövet asszony, Alexa L. Wesner és a bécsi születésű világhírű túdós és író Carl Djerassi, az anti baby tabletta feltalálója. A tudós és szerző Carl Djerassi nemcsak az innováció témáját hanem a migrációs politika kihívásait felvázolja.

klausMint ahogy az osztrák külpolitika fókuszában is a Balkán áll, továbbá idén emlékezünk az első világháború kitörésének 100-dik évfordulójára, az idei konferencia középpontjában is a délkelet-európai régió áll. Több országából vár politikusokat és döntéshozókat a kongresszus, megerősítette részvételét többek között, Koszovó Köztársasági elnöke, Atifete Jahjaga ,valamint külügyminisztere, Enver Hoxhaj és pénzügyminisztere Besim Beqaj , az egykori szerb távközlési miniszter és ma ENSZ szakértő Jasna Matic , Michal Boni , egykori lengyel közigazgatási miniszter, Szanyi Tibor, a tagjaMagyar Országgyűlés tagja,

“A Bécsi Kongresszus com.sult rendszeres megrendezésével szeretnénk Ausztria és Bécs mint a régió központját támogatni és szerepében erősíteni” a kezdeményező Ungar – Klein szerint. Amellett, hogy nagy horderejű kérdések, magasrangú vitafóruma a bécsi kongresszus com.sult, idén is számos workshop kerül megrendezésre, a témák elmélyítésére és a nemzetközi kapcsolatépítés elősegítésére.

” Az exkluzív személyes találkozók lehetősége miatt annyira különleges a státusza az immáron 11.dik alkalommal megrendezésre kerülő com.sult bécsi kongresszusnak ”

© Create Connections – www.create-connections.com

kep 2014

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*