Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. augusztus. 15., szerda

A Bécsi Kongresszus 10.dik jubileumát ünnepelte 2013-ban

       keynote speakersImmáron 10.dik alkalommal került megrendezésre David Ungar-Klein alapító és főszervező vezényletével a Bécsi Kongresszus. A fórum névválasztása sem véletlen, rendkivül érdekes és izgalmas előadókkal és fontos gondolkodók részvételével füszerezett a program, a Create Connections kommunikációs iroda munkájának köszönhetően. Az egynapos rendezvény rendkívül intenzív és pezsgő légkörben került újra megrendezésre, méltóan a jubileumi évhez. A kongresszus 1500 vendégét a gazdaság döntéshozói és a politikai élet vezetői alkották, az immáron 2004 óta Bécsben megrendezett eseményen.

“Mi azon tevékenykedünk, hogy Európának sikerüljön magát újra definiálnia, de sok területen frissitésre lenne szüksége. A különböző nemzetközi előadók saját ötleteik és viziójuk megosztásával járulnak hozzá Európa előremozdításához” – fogalmazott Dávid Ungar-Klein, a iniciátor és főszervező.

Hova tart Európa? “Europe of Tomorrow: The New Way of Thinking ” volt a mottója com.sult 2013-as kongresszusának. 

com sultHova tart Európa? ez a kérdés központi eleme volt a rendezvénynek , így a különböző paneleknek is, amelyek politikai , gazdasági és társadalm-politikai szempontból próbáltak válaszokat találni a kérdésre. Kiindulási pontként egy meglehetősen sivár Európa került megjelenítésre, melyet a magas államadósság , hiányzó politikai egység és egyre inkább megnövekvő szociális feszültségek jellemeznek. Így a kongresszus különböző előadói is egymástól eltérő megoldási javaslatokkal szolgáltak, néhol igen merész ötletekkel is, de céljuk kivétel nélkül Európa előrevitele volt. Az előadók legfőképpen a politikai unió további fejlődésére, a pénzügyi rendszer stabilitásának biztosítására és a versenyképesség fokozásának stratégiai jelentőségére fókuszáltak. Az innováció jelentősége és meghatározó szerepe, mellett a hatékony infrastruktúra megléte és a több és hatákonyabb demokrácia voltak a legmeghatározóbb javaslatok a 2013-as com.sult-on.

life achievment awards 2013 2A rendezvény csúcspontjaként átadásra kerültek a “Golden Arrow Lifetime Achievement” díjak. Az idei évben Hans-Adam II, Liechtenstein hercege valamint Jerzy Buzek, az Európai Parlament volt elnöke kapták. Ezt a díjat azok a rendkívüli személyiségek kapják, akik különleges ötleteket realizálnak és viziókat tudnak megvalósítani, röviden akik a lehetetlent is lehetővé tudják tenni. Idén is s.d. Prince Hans- Adam II von und zu Liechtenstein hercege kapta az egyik díjat, mellyel életmunkáját díjjazták. Jerzy Buzek munkásságát nemcsak az Európai Parlament elnökeként került jutalmazásra, hanem korábbi lengyel miniszterelnöki tevékenységét is díjjazták egyben, mellyel előremozdította Europa integrációját. 2012-ben díjat kapott a korábbi alkancellár és külügyminiszter a német Hans- Dietrich Genscher , volt lengyel elnök , Lech Walesa . A nyertesek a múltban a következő kiemelkedő személyiségek voltak: a Cseh Köztársaság elnöke Václav Klaus , a legendás Apollo 11 űrhajós Buzz Aldrin , vagy Simon Peresz , Izrael elnöke.

Hogyan fejlődik Európa tovább? Hogyan jellemezhető az EU politikai , gazdasági , demográfiai és kulturális szempontból? hans adam malenKörülbelül ezek a kérdések megvitatásra mintegy 1500 nemzetközi döntéshozó érkezett Bécsbe. Körülbelül 50 különböző kisebb rendezvény került a kongresszus keretében megrendezésre. Kapcsolódó eseményként az “Executive Lunch” a Hotel Imperialban és a “Speaker Reception” a Városháza dísztermeiben, Bécs városának polgármestere meghívására. Hagyományosan , a legtöbb VIP vendég a művészi aláírás nevű programnak köszönhetően, művészeti kreativitásukat is megvillanthatta. A festék és ecset került, többek között az S.D. Prince Hans Ádám II Liechtenstein , az Európai Parlament elnöke, Jerzy Buzek , a híres író , Robert Manassé kezébe is.

“A tizedik bécsi kongresszus 2013 , a com.sult rendezésében 15 ország különböző gondolkodóját és kiemelkedő döntéshozóját csábította Bécsbe, azzal a céllal, hogy megvitassák Európáról az egyedi látomásokat, javaslatokat és víziókat. Azt akarjuk elérni, hogy nagyon is érdemi aktív eszmecsere valósuljon meg, amely érdemben előremozdíthatja Európa jövőjét. A bécsi kongresszus com.sult az átfogó programjával, az egyedülálló atmoszférájával, az ideális platform.”  nyilatkozta David Ungar – Klein, a kongresszus kitalálója és főszervezője.

© Create Connections – www.create-connections.com

hans adam

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*