Fiatalok tudósítanak önkéntesen a magyar EU-elnökség óta – Youngsters report voluntary since the Hungarian EU Presidency

2018. július. 20., péntek

Soros elnökség az Unió szemszögéből

Szerző:
2011. január 10.
ROVAT: Általános Ügyek

A soros elnökség intézménye nemcsak a tisztséget betöltő országnak nyújt nagy lehetőséget, hanem magának az Európai Uniónak is. Miután az integráció hivatalosan megtörténik, még egy hosszú, talán emberöltőkön átnyúló folyamatnak kell végbemennie ahhoz, hogy az emberek szívében is megszülessen az az érzés, hogy milyen európai állampolgárnak lenni.

Magyarország soros elnöksége számomra azt jelenti, hogy egy félévre „beköltözik” hozzánk maga az Európai Unió. Ha csak közvetve is, de mindannyian részesei lehetünk az itt zajló munkának. Amiben az ember részt vesz, ami őt igazán érinti, azt érzi magához közel és azt fogja valóban magáénak tudni. A tény, hogy ebben a félévben az Európai Unió Tanácsa Magyarországon működik majd egy kicsit meggyorsítja azt a folyamatot, ami nemcsak az európai országokat, hanem az itt élő embereket is integrálja. Ehhez viszont nagyon fontos a kommunikáció, hogy mindenkihez eljusson az itt zajló események híre.

Örömmel tapasztaltam, hogy a helyi és országos televíziócsatornák, folyóiratok mind kiemelten foglalkoznak a soros elnökség témájával. Ezt a példát szeretnénk mi is követni úgy, hogy a fiatalok szemszögéből, a fiatalok nyelvén közvetítjük kortársainknak azokat az eseményeket, amik a soros elnökség kapcsán országunkban történnek.

Célunk, hogy minél többen értesüljenek az információkról, lehetőségekről, hogy minél több fiatal részt vegyen az elnökséghez kapcsolódó programokon, hiszen a fiatal nemzedékből lesznek majd az igazi európai állampolgárok.

Cikk megosztása

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, vagy iratkozz fel hírcsatornánkra, hogy mindig a leghamarabb kapd meg a legújabb cikkeket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*